24. 5. 2011

UAC: Bělská vteřina 2011

Chtěl jsem si ještě před Mělicemi vyzkoušet jak jsem na tom s rychlostí a taky si ještě trochu vyladit a vyzkoušet posed v hrazdě a na novém sedle Profile Kona, který mam nasazený na otočené originální sedlovce od Spešlu.


A samozřejmě taky novou helmičku Giro Advantage 2...:-))



Volba padla na časovku Bělská vteřina, která se jede v rámci UAC. Jedná se o 17,4 km trať s celkovým převýšením kolem 360m, takže rovinka to moc neni. Ale je to celkem krátký, takže jako moje první časovka a vlastně i první silniční závod tak akorát.


Propozice a výsledky: http://www.uac.cz/kalendar-zavodu/2011/silnice/#
Mapa a profil trati: http://www.bikemap.net/route/177481
Záznam TF: http://www.movescount.com/moves/move1947833

Přijel jsem s Martinem a Honzou z R2 Teamu, chvíli jsme sice nemohli najít stanoviště s registrací ale pak jsme se nějak doptali. Po registraci jsme si šli část trasy projet, stihli jsme to tak do 2/3 trati a pak už jsme museli otáčet protože za chvíli vyráželi první závodníci tak abysme nepřekáželi. Dali jsme ještě pár rovinek v Bělé a už hurá na start. Závodníci byli vypouštěni po minutách a protože jsme se stihli registrovat relativně brzo, tak jsme nemuseli čekat až na odpoledne, což bylo fajn, protože začínalo být celkem teplo.

Na startu ješte napiju, vyčistím brejle a už je to tu a já můžu vyrazit. Všichni závodníci se po startu do toho obvykle opřou a mizí v dáli. Já ale musím jako vždy bejt něčím originální, takže nejřív místo zacvaknutí prošlápnu levý kufr, noha mi sjede a šlapka me praští do holeně (jau!) a následně asi až ne 3. pokus se mi kufr podaří zacvaknout. Dobrý začátek který docela slušně dokumentuje následující fotka. Těšil sem se na nějaké hezké fotky jak krásně ležim v aero posedu ale prdlajs, nakonec sem samozřejmě dohledal jen tudle...


Pak do toho konečně můžu dupnout. Závod je sice krátký ale nechci se v první půlce, která je spíš do kopce, utavit. Takže držím průměr lehce přes 30 a občas to spadne i níž. Tepy na začátku kolem 160-165, no jen jestli já se zas nešetřim až moc. Celkem pěkně to utíká, za chvíli už sem nahoře a jezdce co startoval přede mnou už mám na dohled. Dozadu se radši neohlížím, abych nebyl demotivovanej Martinem, kterej mě určitě brzo cvakne.

Na otočce zjišťuju, že Martin mě dotáh už na 15-20s, ale teď to pujde zpátky spíš s kopce, což mi jde líp, tak do toho pořádně dupnu. Začínám dotahovat toho přede mnou, takže motivace by byla. Na rovinkách tam držím kolem 40-45, s kopce tam lítá i 60. Jedu jedu, kadence je asi dost šílená, protože nohy kmitají solidně, ale teď to neřešim. Předjíždím celkem 3 lidi, z toho jeden asi odpad uplně protože jel uplně pomalu. Už sem dole před závěrečným stoupáním když se náhle ozve hukot jak když přistává letadlo a Martin mě v celkem solidní rychlosti cvakne. Má kozu a disk, fakt je něco na tom že disk zastrašuje soupeře už jen tim rámusem...:-)

Mrzí mě to, snažím se v závěrečnym stoupání aspoň trošku stáhnout náskok což se malinko daří, ale nožkám se už moc nechce, takže šance na to že bych ho dotáhnul úplně se rozplyne. Nakonec je z toho celkem slušný čas 27:13, průměrná rychlost 38.4, celkové pořadí 59/130, v kategorii příchozích do 40 let je to 7/13, obojí v první polovině, nepředjela mě žádná žena, takže určitě spokojenost...:-)

Možná sem se jak je mým zvykem opět trochu šetřil, hodinky Suunto naměřily tréninkový efekt 4,1 z 5 takže nadoraz to určitě nebylo. Možná sem taky až moc točil, průměrná kadence byla 98, což je fakt už moc, takže to nebylo už moc efektivní. Příště si to musim víc hlídat.

Akce byla pěkná, takže když jen trochu vyjde čas, ještě se na nějaké časovce určitě ukážu. Tak teď už jen intenzivnější týden, pak odpočinkovější týden a pak hurá na Czechmana...

6 komentářů:

  1. Přilba pěkná... a nedá se nasadit obráceně? :-)
    Witold

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to bych mohl nekdy vyzkouset, treba bude fungovat lip.... Soupere to rozesmeje a ja je predjedu...:)

    OdpovědětVymazat
  3. I ty Bělská střelo. :) Koukám, že na Czechmanu bude hafo známých, škoda že tam nebudu, safra.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak doraz aspon na cumendu? Nebo mas jinou akci? Snad uz nerodite!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    Teda půl roku ani čárka a teď dokonce dva příspěvky, pěkný :-)))
    To bude v Pardubicích ale konkurence, další na koho si budu muset dávat velký pozor :-)).

    OdpovědětVymazat
  6. No ono v zime fakt nebylo o cem psat...;-)
    Ty si davej pozor na cokoliv ale na me urcite nemusis, protoze moje ambice jsou neodjet ze zavodu sanitkou...:-))

    OdpovědětVymazat