28. 11. 2011

XVII. Běh VŠ LIGY - moc jsem se nepředved

Běhy VŠ ligy jsem nevímproč objevil až teď. Vypadají na poměrně zdařilé běžecké (5/10km) akcičky, navíc pravidelné - každý měsíc (i přes zimu), placatý profil, prostě takový ideální testovací závůdek.

Počasí ideální, sluníčko, 5 stupňů, jen trochu foukalo od řeky. Můj stav už tak ideální nebyl, Teovi se řežou nějaký stoličky, takže spanku málo, a nočního přerušování hodně. Navíc můj podzimní evergreen "jednou mandlí v angíně", nemá smysl dál rozvádět.

Běžel jsem 10km, plány jsem měl 3, různě ambiciózně odstupňované. První byl vylepšit čas z Běchovic (42:08), druhý dostat se pod 41 no a třetí, ten se sem teď stydim napsat, ale je evidentní. Běchovice padnout musely, absence Hrdlořezáku měla postačit. A pod 41 jsem se prostě dostat chtěl, myslím že na to v současné době už mám.

(c) Šárka nebo Kuba, VŠ Liga

Po počátečním úprku jsem to srovnal na tempu 3:55-4:00/km a hodlal se toho držet jak dlouho to půjde. Je to fakt placka, jen malilinko zvlněná. Zpočátku to bylo dobrý, i když foukalo docela dost proti. Mezi 3-4km se ale tempo ukázalo jako přepálený a já musel začít zpomalovat. Trochu jsem doufal že za otočkou trochu pomůže vítr do zad, ale musel jsem pak zpomalovat ještě dál. No a pak už mi bylo jasný že to bude jen na přežití. Snažil jsem se držet aspoň 4:15/km v závěru ještě trochu zrychlit.

No výsledek žádný zázrak 41:41 (17./53.) sice je nový osobák, ale vyloženě radostí neskáču. Ukazuje se že stlačit desítku pod 40 v mém podání bude stát ještě poměrně dost dřiny.

(c) Šárka nebo Kuba, VŠ Liga

Propozice, výsledky, fotky: http://www.vsliga.cz/cz/akce/xiv.-beh-vs-ligy-10km/
Záznam TF: http://www.movescount.com/moves/move3421638

17 komentářů:

  1. Však tvůj tréninkový cíl není zlepšit se na desítku, ale na 1/2IM a hlavně dát IM ne ? Takže bych nebyl vůbec zklamanej, já bych to asi momentálně neuběhl ani tak jak ty :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Zlepšil ses, takže netřeba věšet hlavu. Ono to, že běžec je 10 pod 40 má svou logiku, z fleku to dají jen opravdu talentovaní borci. Takže je prostě třeba jenom trénovat. IM

    OdpovědětVymazat
  3. Majk: Jak říká Michal. Ono to půjde. Já měl taky časy kolem 41 a pak jsme na jaře trochu potrénovali a bylo to pod 40. Navíc s tvým hypergravitačním tréninkem... :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Aldo: Cíl teď aktuálně je zrychlit se na běhu, takže desítka se nabízí.
    IM: ale jo, já jen kalkuloval že s Běchovicema za 42 bych to pod 41 na placce dát měl, ale holt mi to v sobotu nějak nesedlo.
    Advid: Ty jsi asi už jedinej, kdo věří že se mi ještě podaří zhubnout...:-))
    Majk

    OdpovědětVymazat
  5. Nejde o víru,ty prostě zhubnout musíš, jinak se na tu desítku pod 40 neskutečně nadřeš. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Hmm, tak to já trénink jen na běh oriantovaný nemám, takže toho tolik nenaběhám a zatím mě ani žádný běžecký závod neláká :-).
    A jak píše IM zlepšení tu je, tak proč být zklamaný, na jaře s 75 kg poletíš jak vítr :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Čili resume komentářů je jasný, seš prostě tlustej :D IM

    OdpovědětVymazat
  8. Jojo kamarádi, vy umíte člověka potěšit...:-)
    Majk

    OdpovědětVymazat
  9. Hele mozna to bude znit drsne, ale z ceho sis myslel ze muzes bezet pod 4 minuty na kilak? :-) Vzdyt v tyhle rychlosti si po Bechovicich stravil behem vsech treninku jen par 300m dlouhych intervalu, kterych jeste ke vsemu nebylo moc. Proste si ted zabeh o neco malo hur nez na co si mel a na co si natrenoval. Kdybys neprepalil jak zacatecnik, mohlo to byt o kousek lepsi, ale o moc zas ne. Nesmis to brat podle me, kazdej holt nezabehne dobrej cas v zavode z ne uplne idealniho treninku ;-).
    Z.

    OdpovědětVymazat
  10. Je fuk jak to zni, hlavni je jak to je...:-) Kolem tempa 4:00/km jsem toho od Bechovic (zari) odtrenoval trochu vic, byly tam i nejaky 3-5min. intervaly ale malo, to je fakt. Moje hlavni ambice byly na cas pod 41. Kamos co bezel Bechovice se mnou a tam dobeh asi 20s za mnou dal minuly mesic tendle beh VS ligy za 40:54, tak jsem si docela veril ze by to mohlo taky klapnout. Kdybych zacal na 4:05/km nejspis bych tech potrebnych 40s stejnak nenahnal.

    OdpovědětVymazat
  11. No Honzo ale je třeba říct, že tystam měl ty kvalitní tréninky tobě chyběla spíše objemová vata ;) IM

    OdpovědětVymazat
  12. Majk, to jsem si také dřív myslel, když jednou někoho porazím ( zaběhnu líp ) , další závody to tak bude opět, ale ono ne :-). Navíc jsi opět bojoval s nachlazením ne ? A nejsi atlet, ale triatlonista ne :-)))).

    OdpovědětVymazat
  13. IM: Nicmene to v Honzove pripade zafungovalo vic nez dobre..:))
    Alda: Asi jo, ale to ja bojuju tak nejak cely podzim...:-))

    OdpovědětVymazat
  14. Objemova vata je jaksi v treninku na maraton ne zrovna nepodstatna polozka :-) Ale jak nekde napsal Slavok, aspon jsem nebyl pred zavodem zbytecne unavenej :-D
    Z.

    OdpovědětVymazat
  15. Majku, dostávám se k tomu až teď :) předně tedy gratulace k dokončenému závodu. Když to vezmu nezaujatě, tak to byl výkon, na který +/- letos je a nějaká ta vteřina nahoru - dolů, tam může sehrát roli cokoliv, těch vlivů jsou desítky... Jen podle tepů koukám, že si začátek pěkně nahulil a pak to bylo trochu peklo, co? :) Nebojím se, v tvém případě, s tím odhodláním, vůlí do tréninku a motivací, na jaře poběžíš 10k za 39,05min :) Přeju hodně síly do přípravy :)

    OdpovědětVymazat
  16. No 39:59 by mi na zacatek sezony bohate postacilo, uvidime zda zustane jen u prani...:-)
    A ano, prvni tretinu sem nahulil, neboli skolacky prepalil, jak uz tu psali jini...:))

    OdpovědětVymazat
  17. Majku, fakt si myslím, že na jaře tempo přesně 4min/km budeš dávat celkem pohodlně.. :)
    A nahulil zní trochu líp, než přepálil :))) Taky každý závod vždycky nahulím, co to jde, jak jen to umím nejvíc :)))

    OdpovědětVymazat