18. 12. 2011

Českobrodská vánoční desítka 2011

Původně sme měli jet se zombicí ale prý bojuje s virózou tak sem nakonec vyrazil sám. Jsem na knedlík v krku, bolesti mandlí a rýmu tento podzim už zvyklej, a kdybych tyhle příznaky neměl, připadalo by mi to stejně nějaký divný...:-) Teda pravda, moc se mi nechtělo, ale kdybyste věděli, co mě vždycky čeká, když oznámím doma že půl dne o víkendu nebudu doma, neb jedu na závod, tak byste taky vyrazili, když už je to vyhádaný...:-)

Na registraci je překvapivě hodně lidí, to bude hádám přes 2 stovky, ale odsejpá to dobře. Jen mi trochu vadí, že v prostorách kempu, odkud se startuje, neni přístupné ani jedno WC, teda prý je jedno v prvním patře, ale paní pořadatelka mi radí abych to radši nezkoušel. Moc nevím co si mám pod tím představit a tak se radši s toaleťákem proklusnu do lesíka.

Teplota je 2 stupně a celkem nepříjemně fouká. Trať ale vede povětšinou údolím a lesíkem a tam prý foukat nebude. Volím tedy lehký triko s dlouhým rukávem a lehkou bundu a dobře dělám, hned po startu se ohřeju na přijatelnou teplotu a nijak netrpím. Trať vede na otočku mírně do kopce, místy je voda na silnici lehce namrzlá a prokluzuje to. Po předchozích zkušenostech volím na začátek opatrné tempo kolem 4:05-4:10/km s tím že když to pujde, cestou zpět přidám. Jenže ouha, už na 4 km zase cítím, že mi začíná docházet. Nebylo to tak zprudka jako na desítce v Bráníku, ale stejne sem musel zpomalit.

Tvářit se jako profík to by mi šlo (za mnou Jan Pirk), (c) Martin Symon

Za otočkou už držím spíše tempo 4:10/km, místy ještě hůř a závěrečné kilometry jsou zase už jen o přežití. Poslední kilometr se mi ani nedaří zrychlovat, prostě není šťáva. Cílovou pásku protínám v čase 41:37, což je posunutí osobáku o závratné 3 sekundy, sláva 3x sláva, hahaha. Propadám mírné depresi, navíc je mi pěkně blbě, takhle mi po bežeckém závodě ještě nebylo, trvá asi půl hodiny než se dám jakež takež do kupy a troufnu si sednout za volant. Ještě přemýšlím, že todle je první běžeckej závod, kdy jsem si nedal na začátku gel (protože mi došly a já už nestihl koupit), a běžel jen se snídaní (vločky s nějakejma dobrotama), mohlo by to mít takovej vliv?

Všichni ze skupinky už mi utekli,(c) mol21

Prostě jsem letos s desítkou na svých aktuálních možnostech, a očekávat něco víc je jen naivní představa. Mám spíš pocit, že tělo bysi to chtělo namířit do zimního spánku a já ho trápím. Jenže tělo by vždycky chtělo hupnout na gauč, naštěstí tomu všemu velí hlava...

Přemýšlím, jak teda pojmout zbytek zimní přípravy, chtěl sem zrychlit běh, a současně nevypadnout z plavání a postupně přidávat kolo (trenažér), a taky se podívat do posilovny, ještě jsem vzal jednu lekci veslování, ale teď nevím jestli toho nechci nějak moc. Časové možnosti jsou omezené a na běh stejně zbývají jen tak 3 dny týdně a z toho nejde udělat zázraky, předpokládám. Ještě to proberu s trenérem a pak to napíšu do letošního bilancování koncem roku.

No nic, jsem z toho trochu smutnej, cestou domu se navíc z Radiožurnálu dozvím, že umřel Havel, Kubišová zrovna zpívá ať mír dál zůstává s naší krajinou, a nějak mě to celý vezme a uroním pár slz, když se nikdo nedívá, měl sem toho chlapíka docela rád, sakra...

Záznam TF: http://www.movescount.com/moves/move3589984
Propozice: http://triathloncb.ic.cz/propozice/propozice-CVD-2011.pdf

21 komentářů:

  1. Zdravím Majka a jen bych chtěl utrousit, abyste , vy běžci, abyste chodili na běh zdraví. Abyste tak ty, kteří jsou zrovna zdraví, tak abyste svým neodpovědným jednáním - jen proto, že musím, abyste je zbytečně tak neodsoudili k nechtěnému zalehnutí na domácím kutlochu spolu s televizí a horkým čajem. Já, obzvlášť na toto citlivý, už zase z hrůzou teď trnu, kdy ta inkubačka skončí a mě zkosí cosi podobné, co tebe Majku už, to jak jsem se zcela určitě v tom dnešním pelotonu napolykal mnoha zdraví nepřejících těch různých čertíků Bertíků . Tak přeji hodně zdraví a mnoho pěkných a hlavně " zdravých " kilometrů v tom roce 2012 !!

    OdpovědětVymazat
  2. Ja bych se spis bal uzavrenych prostor jako je MHD, obchody, kancelare. Riziko, ze bys neco chytl na behu, zejmena kdyz docela fouka, je podle me o dost nizsi. Kdybych byl nemocnej, urcite bych nezabeh osobak na desitce. Jsem na tom s imunitou taky mizerne, loni jsem nekolik tydnu prolezel, tak asi kazdy naznak pocituju vic nez ostatni. Tak si to aspon vysvetluju, protoze jsem letos v lete/na podzim jeste opravdu nemocnej nebyl. Taky preju vsechno nejlepsi a co nejmin "certiku" v novem roce...:-)

    OdpovědětVymazat
  3. ...ahoooj...tak v těchto prostorech se já vůbec nevyskytuji, dávám bedlivý pozor. Hlavně v těch riziokových měsících a i vůbec.Pro mě je opravdu největším rizikem , že něco tzv. " chytnu " právě a paradoxně ten běh. A zvláště právě , to ještě se všechno násobíc , že ten svůj organismus tím během oslabím natolik, že každá infekce či virus se do těla pak dostane jako po másle, protože imunita, jak jistě víš, tak ta tou vysilující činností se úměrně díky těm " čertíkům " snižuje. To ale hlavně platí o starších běžcích, protože ti se vrhají do závodu v " každém " čase a vždy se tam najdou pak v tom peletonu ti, co tam nepatří, ale naopak do toho kutlochu . No ale tak to nic...to já jen , že úpěnlivě hledám na webu nějaké ty výsledky z letošní Vánoční a nějaké i to foto , a přitom jsem narazil na tvůj bločík . Určitě nic ve zlém a ať se daří ...ahooooj !

    OdpovědětVymazat
  4. nazdar, nic mi do toho není, ale myslíš, že je zima to pravé období na rychlostní posouvání se v běhu? Nejsem teda žádnej expert, ale tak od klávesnice bych střelil, že teď by se měly bouchat objemy v pomalém tempu a přidávat 1-2x týdně silové výběhy do kopce. Aspoň tak mi vtloukal EnduMiloš.
    Desítku jako Ty se už ale asi běhat nenaučím:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tyto názory jsou již překonané . Je potřeba se udržovat stále v " bojové " pohotovosti. Závody jsou i přes zimu , tak proč hrát na nich jen druhé housle vinou jen delších a pomalých výběhů ? A když je dobré počasí, třeba jako dneska, tak proč si na výběhu nedávat cestou fartleky nebo kratší úseky zaměřené na tempovou vytrvalost ? Dneska se to už všechno prolíná navzájem. Dokonce jít na tu dráhu a dělat jenom ty úseky. Proč ne , že jo ?!Co je ale dnes potřeba,je třeba umět včas vysadit jen na pomalé tempo a je potřeba včas přidat rychlost, když ta začíná chybět a když je všechno v poho, a to přes tu zimu.Skoro už zavírám nad sebou to víko od rakve, ale pod čtyřicet ještě dám.Miloš není Modla , ale jenom jeho názory. Já bych se jimi v tomto případě vůbec neřídil. Není důvod.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak...a jsem zvědav, kdy budou hozeny na web ty oficiální výsledky . Všechno se dá zohlednit, ale pak se to , případně, zdá všechno moc dlouhé , ne ?

    OdpovědětVymazat
  7. Jecminku, zima obvykle idealni asi neni, na druhou stranu dokud jsou podminky, tak proc to trochu neposkadlit. Beh je moje nejslabsi stranka, tak mu chci venovat zvyseny usili. Aspon tak jsme dohodnuty s trenerem, ze pokud nenapadne metr snehu, budem makat spis na rychlosti a zarazovat pravidelny kontrolni desitky. Tempa beham na ovalu a celkem me to i bavi. Pokud neni pod -5 nevidim v tom moc problem. Jen me trochu demotivuje fakt ze se mi zrychlovat moc nedari, ale kdo vi, treba s jarem prijde i bezecka forma...:-)

    Jinak nejake fotky vysledku jsou vyfoceny od Honzy Herdy na konci tohoto alba: http://honzaherda.rajce.idnes.cz/Ceskobrodska_vanocni_10_-_18_12_11/

    OdpovědětVymazat
  8. http://honzaherda.rajce.idnes.cz/Ceskobrodska_vanocni_10_-_18_12_11/#CIMG1909.jpg ----no s tím víkem od rakve jsem to trochu přehnal, ostatně jako obvykle

    OdpovědětVymazat
  9. Tak se pochlub anonyme, nevime kde Te hledat...:-)

    OdpovědětVymazat
  10. jenom aby bylo jasno, vůbec nemyslím zimu nevhodnou kvůli podmínkám. S ohledem na to, že jezdím normálně na kole snad nemohu být označován za změkčilce:-). Jenom mám pocit,že teď je správný čas budovat sílu a objem, v mém případě ovšem jde jenom o teoretizování:-)
    Mám jenom vyzkoušeno, že když začnu trochu bušit do běhu, tak mě to celkem výrazně limituje na kole i v posce. Nemusí to tak ale mít každý. Tak hodně zdaru!

    OdpovědětVymazat
  11. to mikep: no tak nějak bych to viděl, že dokud není objem, tak se prostě ta rychlost nedá na čem stavět :) Ona ta desina pod 40 vypadá jako pohodová věc, ale není to tak, prostě už to je fakt běh. Nespěchej, hlavně se nezraň a ono to přijde :) IM

    OdpovědětVymazat
  12. ...proto tady píšu jako anonym, aby sis mohl, Majk, vybrat v tý listině . Vidím, žes mladý a vcelku " bytelný " kluk, a tak když se věnuješ , jak i vidím, trochu těm vytrvalostním sportům, pak v tvých letech dát pod čtyřicet desinu je vcelku směšné se tomu bránit. To musíš dát s prstíkem v prd...Podívej, já jsem se přihlásil tady v Česku na vůbec prvně tehdy pořádaný triatlon v Jičíně v roce 1980. Po tříměsíční tvrdé přípravě, a když předtím jsem chodil jen lehce zaklusat kolem města - cca 5km obden - a plavat - zase jenom v létě - tak plavat jsem ale chodil , a to denně tak ten kilák pro své potěšení, a tak tedy ale ty tři měsíce té přípravy, tak ty pak byly opravdu tvrdé. Ale jen běh a plavání. Kraulem jsem uměl kilák vcelku pohodově za 18min . Běh jsem vůbec nijak neměřil, prostě jen běhal a běhal . Po práci v kolbence . Kolo ale třeba vůbec jsem nejezdil - nebavilo mě. To kolo v tom Jičíně jsem šel úplně z fleku z jedné vody načisto. Byla to recese tenkrát mezi námi sportovci. Výsldek byl více než přijatelný - 13.30 hod. Zároveň s nějakou tehdejší kočkou - reprezentantkou v něčem . Plavalo se na rybníku Kníže při teplotě 16 - 18 stupňů bez jahéhokoliv chránění holé kůže. Kraula jsem měl najetého, ale nemohl jsem jím jít , protože jak hlava šla pod vodu, pak jsem se rozřásl jak osika. Dobrou půli trasy jsem šel prostě jenom prsama a vstřebával slunce do hlavy, které do mě lilo jakotakž tu nějakou energii. Jinak bych to ani pro tu zimu nemohl tím kraulem doplavat. Na maratonu jsem se ještě na desátém kilometru třásl zimou a posledních deset kilometrů jsem to šel způsobem indiánského běhu . Kolo jsem měl ještě tehdejšího staršího favorita, kdy při každém šlápnutí mi vrzala uvolněná klika . Odšlapal jsem to ale za 6.30 s tím, že v cíli jsem se nemohl hluboce nadechnout, jak mě bolely plíce.Jen krátký dech ,jak pes. Vidím v všechno v jasných barvách jako včéra. Obyčejný sebevrah jsem byl . Z toho jsem se dostával hodně dlouho. Myslím, že dobrý měsíc . A když jsem si dával pak do kupy, čeho bych byl schopen, pak mi výsledek vyšel kolem 10hodin. Maraton mám taky skoro z ničeho, jen z tvrdé tříměsíční přípravy před podzimní Stromovkou , a to způsobem výtečným - za 2.45hod. Všechno to bylo jen jako vyložené z hecu a bez speciálních příprav, trenérů, techniky , zázemí. Běžel jsem to třeba v mých prvních adidaskách, o dvě čísla větších, a zcela vymlácených od kámoše, který mi je prodal za třista . Po doběhu jsem šel pěšky na nádraží střed , protže tehdá byla doba, kdy já jako mlaďas neměl ani floka navíc , a myslel, že nedojdu

    OdpovědětVymazat
  13. Doma jsem sundal ponožky a obevil se vodový otok doslova a do písmené přes celou patu. Vím, že mi tenkrát moje nynější skoro panička tam vrazila pod kůži jehlu s tlustou nití, aby voda mohla odcházet a otok vysychat. To chci ale říci : S tím co dneska máte , vy mladí za možnosti, a pak běhat nějak systematičtěji , jak tady vidím třeba u toho Majk,a nedostat se pod čtyřicet na desítku , tak to mě docela děsí. Já jsem vcelku zase bez velkých příprav a specielizací , já to fakt dělal ten běh tenkrát jak diletant a jen pro tu zábavu, protože jsem měl v sobě zakódovaný ten pohyb v tom mládí, tu desinu běhal kolem 34 - 35min. . V partě s klukama, kteří se věnovali závodně atletice. Já jsem jen s nimi si chodil vyklusnout po práci tu dvacítku anebo jsem s nimi dával čtyřstovky na dráze a dvoukiláky na silnici podle patníků, které se tehdy dávaly po kilometru. Tedy žádná velká specializace , což mě dneska mrzí. Časy bych určitě běhal jako ten Walenfel či Miller . Ještě před pěti lety jsem dal desinu za 37min. na dráze ( poctivá, ne jak tady v Českém Brodu ) a tam se teď po pětileté přestávce hodlám zase vrátit. Nepotřebuji se nijak speializovat. Správně bylo řečeno , že nejdříve nadělat objem a pak do toho dávat tu kvalitu. Nepotřebuji k tomu žádného garmína, ale jenom svůj cit pro sport. Ovšem v mém věku to jde již pomaleji a mohu říci, že je to doslova jak lezení na vysokou horu. Hlavně ten zápas s nynějšími kily navíc .Takže to bude podle toho i trvat. Možná dva nebo tři roky intenzívní práce. Sundat ještě patnáct kilo, alespoň na 72 kilo, když za mlada váha byla 66-68kilo . Chlapci, vůbec mi neříkejte, že nemůžete běhat tu desinu nějak líp, než za 40min. Kdybych mohl vrátit čas, tak bych vám ukázal, jak jen z poměrně krátké přípravy a bez velkých cirátů se to všechno pak dělá . Jen z toho klusání za právě přijíždějící MHD.Jedno tajemství vám ale mohu prozradit. Běhejte dvoukiláky. Naplno. Těmi to roste nejvíc. Sice je to někdy na poblití a oči lezou z důlku, ale to opravdu nese své ovoce. Stačí jen ty tři jednou nebo dvakrát do týdne . A hlavně si nemyslete, že se jmenuji třeba ten Smutný. Protože tak starý zas ještě nejsem a hlavně mě serou ty jeho všelijaké žvejky na hlavním webu - běhej. com.Tak nazdar a držím palce při odpovídajícím úsilí a touze se zlepšovat, ba dokonce být nejlepší. No, já jsem to tak kdysi měl , ale tu úsilí bylo hóóódně amatérské .A už taky teď i málo spím . Ahoooj !

    OdpovědětVymazat
  14. Diky za inspirativni komentare, s chuti jsem si je pocetl. Me zatim nedesi, ze to pod 40 jeste nedam, protoze vim ze se tam dostanu, rad bych uz pristi rok. Narozdil od Tebe jsem nemel z mladi zakodovane prakticky nic, do 30 jsem jen kynul a sedel za pocitacem, vaha atakovala 95, tak ted ani za 3 roky hejbani nemuzu cekat zazraky. Rano sem navazil 77 a vim ze to musi jeste dolu. Svym zpusobem jsem (pri rodine a pri praci) celkem rad za to kde jsem ted. I kdyz to mozna z nekterych mych prispevku nevypada. Clovek vzdycky chce vsechno a to rychle a nejlepe bez prace. Jenze tak to bohuzel nefunguje. Hlavni je vedet ze to nechci vzdat a fakt ze to jde nekomu pomaleji, nekomu rychleji je holt normalni. Me to treba zas lip jezdi na kole, behani si holt budu muset vydrit. Tak se mej hezky, na viko od rakve s maratonem za 2:45 muzes uplne vklidu zapomenout, klobouk dolu!

    OdpovědětVymazat
  15. Jeste jsem zapomel zareagovat na Jecminka a Michala, ja s tim ze je treba objem urcite souhlasim. U me jde o kompromis. Nedokazu urvat bohuzel tolik casu (jako terba Alda/Advid) abych zvladnul dostatecny objem i sem tam tempovy trenink, tak ted zkousime pomerne vic tempa a na ukor objemu a uvidime. Loni se objemova priprava rovnala prakticky nule protoze sem zimu promarodil, a sice beh stal na zavodech za prd, ale zas uplny fiasko to nebylo. Pod 5h na pulce sem se ale nedostal. Uvidime v Melicich...

    OdpovědětVymazat
  16. ...a je to tady..inkubačka skončila a začínají mě lehce brát klouby a teče mi z nosu . Už jsem něco cítil včera, ale tomu jsem nevěnoval pozornost, dneska vím, že jsem v tom pelotonu na českobrodské zase něco chytil. Proto jedna rada : Když nemusíš, nikdy nelez dozadu . Tam jsou nemocní ..a to dneska jdu shazovat kila na zhruba 14 ti kilometrové trase. ...musím..Tak pěkné svátky všem.

    OdpovědětVymazat
  17. Aby to nebylo psychosomaticky...:-)) Ale ne, drz se, hezky to vybehej a klidny svatku vinsuju...:-)

    OdpovědětVymazat
  18. Tak to netrvalo dlouho a je tu zas naše oblíbená skoro jarní desítka v Brodu. Co říci ? Od poslední , té Vánoční, udělal jsem vcelku pokrok. Ne ten velkohubý ,ale ten hmatatelný. Jsem na tom teď o dvě minuty líp, než v prosinci. Chtěl bych jít tu desítku za 42.50 min. Už i proto, že je kratší. To mi ale neva, alespoň mi to pomůže psychicky, když bude zase o něco lepší čas na tu desítku.Zdraví slouží , ale váha je pořád vysoká, hodně přes osmdesát... . A cítím taky,mimojiné, že účast tam teď bude rekordní a pořadatel hlavu v pejru. Všechno tomu tak i napovídá , to po těch dvou nynějších desítkách ve Kbelích a v Pečkách. Kdy počet závodníků třeba v Pečkách převýšil loňskou účast o třicet procent ! Zájem o běhání začíná gradovat.To je dobře.Tak zlomte vaz..

    OdpovědětVymazat
  19. ...až budete mít někdo výsledky dříve než Venda Čokrt oficiálně na webu, což je už tím pravidlem,že někdo nevydrží a pátrá na vlastní pěst, tak je sem hoďte nebo odkaz. dík

    OdpovědětVymazat
  20. nazdárek hošánci ! Tak jak to šlo dnes za Brodem u hráze rybníka ? Dneska asi nic moc, co se týká časů , co ? Nakonec alespoň luxusnía čisté počasí bez inverze a tedy i smradu z okolitých rozžhavených stavení .
    Rok s rokem se sešel a já mám desítku už dvakrát za ten rok pod 41min. Tak na jaře už to bude doufám ta vteřina pod 40min. ! pěkné Vánoce všem !

    OdpovědětVymazat
  21. For this cause, it’s well 1xbet value wanting into the percentages of your chosen guess before placing it. Winning is nice, and getting paid out in time and in a safe means is even better. Our payout information will tell you {how to|the means to|tips on how to} spot casinos with quick payouts. We only advocate sites that we now have full confidence in.

    OdpovědětVymazat