22. 1. 2012

Majk na koze jel...

Šťouralové si asi všimnou, že, doma nemáme moc uklizeno, že bych měl ještě pár kil sundat, že mám přední kolo jiné než to zadní, že to zadní nějak divně hází a přitom nehází, atp. Nic z toho nepopírám, ale dnes to bude spíš o tom posedu. Po celkem asi 5 hodinách strávených na nové koze jsem zakotvil na nastavení, které mi (na trenažeru) přijde pohodlné a snad i docela aerodynamické. Takže máte-li k tomu co říct, kdybyste byli tak hodní, omrkli níže uvedené video a trochu to rozvedli, veliceré díky. Kadenci sem se snažil držet na závodní 90tce.



Asi tam toho bude víc, a možná až jí vemu ven, taky to ještě poupravím, ale jedna věc je vidět ihned - to jak se pohupuju dopředu a dozadu, není to důsledek sedla příliš vysoko? Zas mi nepřijde že mám nohy nějak moc natažený...

Pokud jde o předchozí "aero" posed na silničce, jedinou referenci mám tady:


Je vidět že jisté zlepšení tu je...:)


EDIT: Tak ještě jednou zepředu, vzal jsem si radši triko aby se Šewy zas nepohoršoval. Vypadá to snad že do stran zas tak moc nelítám...

34 komentářů:

  1. Krásný kolo a taky mi přijde, že si zhubl oproti loňské sezóně... ;) Posedu nerozumím... ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Takový kolo a nemá na cyklodres. Příště prosíme i bez kaťat. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Repost z FB... Tedy: Majku, jen můj pocit, sedlo víc dopředu, podložky pryč a zhubnul si a dost! :) Jen tak dál! :) těším se na závody!

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych k tomu řekla, že se mi líbí ta průsvitná skleněná stěna co doma máte...:))

    OdpovědětVymazat
  5. Jo a to kolo je fakt super :) Tichá závist :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jo a teda ty Zippy..tyhle 404 se mi jako fakt líbí

    OdpovědětVymazat
  7. Čoveče podložky bych nechal. To cukání dopředu dozadu bych řešil polohou sedla dopředu, zkoušej. Mrkni se ještě k Ironpepovi na web, tento taky dost řešil.

    OdpovědětVymazat
  8. Tady je ale fejsbukářů, to koukám...:))

    Jitka: Jo od léta je něco dole..:)
    Sewy: Ty jo jezdim doma v kuchyni, s trikem bych se upek. Navíc o jedno oblečení míň do pračky. K ironpepovi mrknu, dík za tip.
    Secan: Zvážím, s podložkama ještě radši počkám, ale sedlo by dopředu mohlo, jen bych asi musel měnit představec. Když jdu na brzdy, je to nadoraz, aby nebyl při razantnějším brzdění průšvih.
    Katko, stěna je dobrá, ale poněkud nepraktická, v noci propouští světlo, a zvukotěsná není ani za mák. Bez dětí se nám to líbilo, protože to spojilo obývák a kuchyni. Máme jen 3kk, takže teď spíme v ložnici za toudle stěnou tak už to takový terno neni.

    OdpovědětVymazat
  9. Ještě, že posedu nerozumím :-). Ale kolo je to fakt pěkný, to budou letos pokroky směrem kupředu :-). I ta váha je dole, člověk tě málem nepoznal :-)). Tak hlavně ať zdraví vydrží.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, hele dotaz k tomu houpani, fakt je to jen dopredu-dozadu? Z toho bocniho videa neni poznat, jestli to nahodou neni i do boku. Dej si fotak na stativ z celni pozice a pokud by to tam bylo, tak bych sel se sedlem trochu dolu. Dopredu nevim, nevim, prijde mi, ze pak uz pujdes kolenama do loktu, leda fakt "prodlouzit" posed a dostat lokty vic do pravyho uhlu, to by slo asi predstavcem, pochybuju ze se ti bude chtit kupovat nova hrazda :-) Jinak jestli se nepletu, tak zrovna ty jsi tu mel nedavno odkaz na clanek od M.Matuly o tom, ze hledat spravny posed na trenazeru je vlastne kravina, tak bych bral nektery veliciny trochu s rezervou ;-)
    Z.

    OdpovědětVymazat
  11. Jo a jen drobny poznamky, mas bezva tichej trenazer, nastaveny nejaky nesmysl casovy pasmo na blogu a za "sedacku" by te mistr Yoda asi vytahal za usi :-) Z.

    OdpovědětVymazat
  12. Alesi, vaha ted ma zas opacne tendence ale ja ji zkrotim.
    Honzo, co ma Yoda proti sedacce? :) S tim posedem dopredu, koukal sem na to jeste a jit dal dopredu pujde jen s predstavcem, jinak budu pri brzdeni mit lokty moc vzadu a budu zapasit s tezistem. Urcite nejdriv pred takovou zmenou projedu (projedem :)) poradne venku az to pujde.

    OdpovědětVymazat
  13. Jo a video zepredu sem jeste vecer soupnu...

    OdpovědětVymazat
  14. Ty jo tak to casovy pasmo nevim, nastaveny je to dobre...

    OdpovědětVymazat
  15. Mě se to zdá vcelku OK, ten pohyb mi nepřijde zase tak extrémní.Dopředu už bych to rozhodně necpal.
    Každopádně si konečně můžeš dát na rám taštičku s tyčinkama, když tam máš teď volno :D IM

    OdpovědětVymazat
  16. Zdá se mi to o něco menší, než jaký by bylo optimum. Sneslo by to větší rám, nebo prodloužit předo-zadní pozici sedlo/hrazda. Téměř se kopeš koleny do loktů, a to nejsi ani zdaleka v optimální aero-poloze. Je mi jasný, že pro TT není třeba tak dokonalej posez jako u klasický časovky a je mi jasný, že nemusíš mít dokonale protažený a zpěvněný zádový flexory, ale maličko bych ten posez natáh - ovšem NE dřív, než to ozkoušíš venku na reálný trati.
    Jinak moc pěkná kozenka. Kuchyň je pro trénink ideální, za průhlednou stěnou ti může manželka dělat hambatý pokušení, aby si měl trenal brzy za sebou.
    Váhu nesnižuj, to je cesta do pekel a je to dlouhodobě neudržitelný. Takhle je to fajn; a nějakej ten počtář ve předu jako chlapi mít musíme, ne? :D
    Milda

    OdpovědětVymazat
  17. Já nic neříkám, přijde mi to ok. Jen bych se taky přiklonil k vyzkoušení venku před nějakými úpravami, neřkuli investicemi. Malý mi rám nepřijde. Resp. přijde, stejně tak jako můj a všechny ostatní tt rámy. Teda ne, že bych se chtěl přít s Mildou, na to jsem malý pivo. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Jo a Majku, videa na Youtube jsou oříznout, takže tam nemusíš mít jak jdeš ke kolu. Ale klidně to tam nech, nic proti. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Advid: A proč to stříhat? Takhle je to dobrý. Aspoň to má příběh... :-DD

    OdpovědětVymazat
  20. No ja bych v tom zadny pribeh nehledal, zkratim to jednoduchym vysvetlenim, ze strihat videa sem proste linej...:-))
    Treba tady mate podvodni (mam vodotesny pouzdro na mobil) zabery ktere sme stvorili se zombici, a protoze sem je doted nenastrihal, nikdy nenasly cestu na tento blog: http://youtu.be/6TtE3Mb58e0
    Ostatnim diky za komentare, pokud vas jeste neco napadne, klidne to sem sypte. Uz se nemuzu dockat az tu potvoru rohatou trochu provetram. Delsi predstavec tu nakej mam, takze posun celeho posedu dopredu by nemel vyvolat zadne jine nez casove investice. Posouvat jen sedlo a hrazdu bez predstavce to uz bych se bal brzdit s kopce...:-))

    OdpovědětVymazat
  21. Majku, dobře ty! :) Super video, líbí se mi to :) Díky za inspiraci! :)

    OdpovědětVymazat
  22. Jojo, honzovi to pod vodou fakt sekne, žejo? :))

    Tak jsem ještě přihodil ten pohled zepředu...

    OdpovědětVymazat
  23. A co kdyby jsi se také do kamery usmál :-). Posedu vůbec nerozumím, tak do toho kecat nebudu :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem holt ani hereckej ani střihovej talent...:-)

      Vymazat
    2. To jo, tváři se jako kakabus. :) A k tomu kolu jde jako by ho už bolel zadek. :-D

      Vymazat
    3. Majku, ale to já musím souhlasit, nějakej pozdrav do kamery, třeba komentář, pocity, trošku komunikace s "publikem" :) Zkus ještě jedno video se zapracovanýma korekturama od soudruhů blogerů :)))

      Vymazat
    4. Pri prvni pristi prilezitosti se usmeju, nesmal sem se aby to nevidel trener, protoze ten by mi pak chtel vic nakladat, kdybych vypadal moc vesele...:)

      Vymazat
  24. Video pod vodou jsem dokoukal celý. Dva chlapi v bazénu, co si pod hladinou cosi natáčí. Pro příchozí asi dost šokující divadlo, ne?
    Nás takhle jednou honil plavčík, že natáčení pod-vodní erotiky je v plavečáku přísně zakázáno. Nedal si říct ani po menším kyslíkovém dluhu a museli jsme videjka nechat jinam.
    Voda odhaluje značný ústup vlasového porostu, tak doufejte chlapi, že se přetvořujete ve vytrvalce.
    Břéťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je Břéťo právě výhoda, když se chodí plavat v šest ráno, moc příchozích tam není a plavčík má dost co dělat aby mu hlava nespadla do kafe. Ústup vlasového fondu znamená lepší aerodynamiku, na to se nesmí zapomínat!

      Vymazat
  25. jj, já tudle aerodynamiku využívám od svých 18 let. A řeknu ti, na 120km silničního závodu ušetřim prokazatelně kolikrát i 4 vteřiny a 24kcal :)
    Břéťa

    OdpovědětVymazat
  26. ps. a jdou jim tam asi blbě hodiny: jedny uzakazujou za 10 minut 17h, ty samý pak za 10 minut 16h, protější hodiny pak zase 3/4 na 3.
    ps2 zombice má pěkný slipy! :)

    OdpovědětVymazat
  27. Koukam ze Breta snidal vtipnou kasi :-) Voda nic prevratnyho neodhalila, to ze mi mizi vlasy uz vim hoodne dlouho, a ze ted plavu mizerne technicky jsem tusil i bez toho videa :-) A nevim jestli to mel byt vtip, ale doufam ze tema hodinama na Strahove nebyla myslena ta vterinova rucicka? :-))) Slipy bych neresil, v takovychto plavkach jsem plaval cely zivot, zvykat si na nejaky kratasy po kolena si zatim nehodlam ;-)
    K tomu pohledu zepredu: ja myslim, ze je to uplne v cajku, neprevalujes se, takze fakt leda hledat tu predo/zadni pozici sedla, ale to bych nechal az na venek, stejne to pak zmenis ;-)
    Z.

    OdpovědětVymazat
  28. Honzo fakt nee :) O těch hodinách mluvim proto, protože když jsme před x-lety začali taky natáčet plavání, tak došlo k průšvihu jednoho kolegy. Ten taky manželce tvrdil, jak chodí plavat na 6tou ráno a pak i večer na 6tou, v zimě.
    No a problémek nastal, když se na videjko podívala jeho paní a viděla, jak ráno v prosinci v 6h svítí za okny plavečáku pulec jak na Sahaře a hodiny ukazujou půl třetí odpoledne :D Kam asi jinam chodil než tam že?
    No jak to dopadnout muselo - už je znovu ženatej ale se sportovkyní.
    A na vlasy kašli - co člověk nemá na hlavě musí mít na břiše, to je přeci stará profi rada ne?
    Břéťa

    OdpovědětVymazat
  29. Já psal příště bez kaťat. :) Jinak souhlas s Honzou, nepřevaluješ se ... atd. atd.

    OdpovědětVymazat