18. 6. 2012

Předbojský triatlon 2012 - sezona přecejen ještě neni v pr...?

Nebyl by to správný závodní report, kdybych se na začátku na něco nevymlouval a tím se pak pokoušel opticky nafouknou podaný výsledek, takže radši přeskočte o následující odstavec...:)

Na Czechmanu jsem letos nebyl. Byť to byl muj nejdůležitější letošní cíl, měl jsem konečně reálné šance zajet ho pod 5h, nicméně moje chatrná imunita zase převzala otěže a bylo po ptákách. Místo abych dostal horečku a během pár dnů se pořádně vypotil, odpočinul, oklepal a pokračoval dále, dostavila se nějaká rozvleklá viroza, s mírnými příznaky (rýma/kašel/bolest krku), ze kterých se však nedalo ani při usilovné snaze vypotit.  Osvědčená kombinace - horká vana -> kotel vařícího čaje -> hup pod 3 peřiny -> nevystrkovat ani nos - prostě takové to ozdravné pocení nespustila. Za své pokusy s vývary z různých bylin, zázvoru, cibule, a česneku jsem byl málem se slovy "táhni smrdět někam jinam smrďochu" vykázán z bytu. Pak sem prostě rezignoval a se slzou v oku sledoval jak to všem na Czechmanu lítalo. Chvíli to vypadalo líp, ale pak sem do toho spadl znova. Tentokrát už mi bylo fakt blbě, i teploty se přidaly a začal už být v ohrožení i Moraviaman. V minulém týdnu se to zase trochu zlepšilo, tak sem se se rozhodnul dát si o víkendu nějaký ostřejší testík, a podle toho jak to tělo pobere vyrazit nebo nevyrazit do Otrokovic.


Jel jsem Honzou a Ivčou, která na to že má za chvíli termín, zvládala vše v naprostý pohodě, i to vedro. Ukázal se i Advid, potkal jsem Miloše, vtt a další, prostě kupa známejch tváří. Na Předboj jsem ukecal i Martina z R2 Teamu, byla to jeho triatlonová premiera. Sice toho moc nenaplaval ani nenaběhal, zato kolo mu lítá fantasticky. Bohužel nestihnul dostavit svojí novou raketu na rámu Wilier Cento1 Crono, tak snad se s ní blýskne příště.


Organizace a zázemí závodu moc pěkný, nic nevázlo, po rozpravě se přesuneme k vodě která je v Předboji docela daleko. Od rána sem se necejtil zrovna nejlíp, ale snažil sem se na to nemyslet. Plaval jsem z cvičných důvodů v neoprenu i když voda byla teploučká. Snažil jsem se to uplně nehrotit ale i tak jsem měl docela problémy to udýchat a měl pocit že mi srdce vytancuje z hrudi. Pak si to ale trochu sedlo, dokroužil jsem ty 2 okruhy a vydal se do depa. Klasicky odmačkávám na Garminu (v multisport režimu) konec plavka až někde v půlce přeběhu do depa. Plavání za 12:47 odpovídá tempu 1:42/100m, žádnej zázrak.


Jdeme na golf... (c) Ivča Paterová

V 1. depu klasicky nemůžu vyrvat kotníky z neoprenu, asi je mám nějaký veliký neboco. A to jsem měl neopren dole namazaný aby to jen tak sklouzlo. Nesklouzlo...:) Čas depa i s delším přeběhem 3:26.


Na kole sem z depa zas vystřelil jak raketa, chci si vždycky na začátku odbýt předjíždění a pak se víc soustředit na rovnoměrnější tempo. Jestli je to taktika dobrá to nevím, ale prostě to tak dělám...:) Pohled na tepák mě "odmění" hodnotami přes 160, o dost vejš než bych čekal, ale pocity dobrý, jedu dál. Koncem druhýho kola beru Honzu, a snažím se na něj získat nějakej náskok ať má na běhu nějakou motivaci...:) Tepy pak začnou lítat až k 220, nejdřív mě to poleká, ale pak zjistim že když pás přimáčknu na tělo, spadne to na přijatelnějších 150-160. V posledním okruhu mírně zvolním a protočim nohy na vyšší kadenci. Čas kole po odečtení obou dep, který jsou v Předboji započítaný, je 44:25, vychází to v půměru trochu pod 38km/h. Asi spokojenost i když brousil jsem si zuby na hodnotu o něco bližší magické čtyřicítce, snad příště..:) Jinak koza jezdí parádně ale na nějaké detailnější hodnocení ještě počkám po příštím víkendu...



Jel jsem tak rychle že mě nešlo zaostřit..:)  (c) Ivča Paterová


2.depo je rychlejší, žádnej zásek, čas 1:20.


Na běhu už je cítit že je fakt vedro, taky to není uplně placka. V prvním okruhu neodbočim, šipku na zemi která míří z ulice někam do svahu po trávě přehlídnu a vezmu s sebou bohužel pár lidí, mohl tam někdo stát, aspoň v prvnim okruhu. Že běžíme blbě nám naštěstí dojde docela brzo, tak ztratím odhadem tak 15-20s. Když poprvé probíhám kolem rybníka do depa, málem mě sejme při parkovacím manévru bílej transportér, kterej to zalomí těsně předemnou. Rukama se jen stihnu odrazit od boku auta a běžim dál. Nehodlám se rozčilovat, naštěstí si "pana řidiče" podají dost slušně diváci, jinak perfektně povzbuzující. V druhém okruhu mě bere Honza, vypadá svěže, běží lehce, úplná reklama na pocit pohody...:-)) Zbytek běhu už celkem v pohodě, v závěru trochu ještě přidám, tepy letí přes 180, tak už se na tepák radši moc nekoukám. Jen jestli tomu nevěnuju až příliš pozornosti, akorát mě to stresuje. Čas běhu 30:56 vzhledem k okolnostem poměrně slušnej, odpovídá to tempu 4:25/km, spíš to ale bude kapánek pomalejší, Garmin mi naměřil trochu míň než 7km.


Právě mě převálcoval...

(c) Ivča Paterová


Dobíhám v čase 1:32:54, což stačí na 16. místo v kat. M30-39, a 27. celkem, tzn. jistím zezadu první čtvrtinu a to beru. Ráno jsem ještě váhal zda do závodu vubec nastoupit. Pocity dobrý, na umření mi neni. Pokud mi bude dobře i v týdnu, do Otrokovic jedu. 


Martin zajel suprově, na plavku ztratil jen trochu, na kole byl lepší a na běhu na mě neztratil skoro nic. Holt jen ty depa musí nacvičit. Někdo to má prostě na háku...:)


propozice: http://predbojskytriatlon.webnode.cz/propozice-zavodu/
výsledky: http://sportis.cz/csv.php?id=1215&co=vysledky
fotky od Ivči: http://zomba16.rajce.idnes.cz/TriTour_Predbojsky_triatlon_2012/
záznam plavko: http://connect.garmin.com/activity/190008463
záznam kolo: http://connect.garmin.com/activity/190008466
záznam běh: http://connect.garmin.com/activity/190008476

23 komentářů:

  1. Prej reklama na pocit pohody :-)))) To by me zajimalo kdes na to prisel, ja se od zacatku behu trapil, tuhnul jsem a v tom vedru jsem hekal jak nejaka tenistka :-)) Ale priznam, ze motivace sebehnout te tam byla ;-)
    Z.

    OdpovědětVymazat
  2. To bude dobré, v Otrokovicích budeš aspoň pořádně odpočatý. Základ z jara už Ti nikdo nevezme. Jak to tady všude čtu, asi si po dvou letech taky pojedu někam zatriatlonit:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Honzo, zezadu si v pohode rozhodne vypadal...:-))
    Martine, budes tam nakonec (v Otrokovicich)? Advid prej chce od nekoho hlasit jak moc me stahuje na behu...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No V Otrokovicich se to fakt hlasit musi, tam to totiz jinak vubec nejde poznat :-D

      Vymazat
    2. nene, v Otrokovicích nebudu, mám taneční program:-), ale někde jinde krátce se asi zakombinuju a třeba i příští rok něco delšího zkusím. Nějak mě svrbí nohy, byť nevylučuji ani nějakou tu mykózu...

      Vymazat
  4. Majk: Pohled zezadu klame. Ivča taky zezadu nevypadá na to, že bude za 14 dní rodit. :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Presne tak, moc ty tepy sledujete (oba, tedy M+A) pri zavode se maka a na takovy ptakoviny jako je tepy se vykaslete kluci ;)
    Jinak jak jsem pochopil souboj o sukynku se presunul do Otrokovic, takze se budu tesit na prubeh po smskách :) IM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sem teda zvedavej, jestli si kluci budou sebou brat na trat mobila :-P
      Z.

      Vymazat
  6. Ze sukynky tentokrat zbabele vycouvam, nejsem blazen. Vubec netusim do ceho du, nemam za sebou ani dokoncenej maraton...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taková zbabělá výmluva, David byl zase zraněnej, takže síly jsou vyrovnaný. Já taky běžel první sólomaraton až po 3.IM. Takže my okolo rozhodně tento sukýnkosouboj vnímáme, názory aktérů nejsou až tak zásadní :P IM

      Vymazat
    2. Sice byl zranenej, ale taky uz IM absolvoval, dokonce vickrat. Je to jako v boji, nejdriv se vysle pruzkum, a pak se jde na ztec. Ale neboj, pokud bude sebemensi sance Davidovi vratit lonskyho Doksymana, skocim po ni. Jen to ted nechci hrotit sazkou, Uvidime jak budou rozdany karty na pulce behu. Jinac hlavni cil je fakt dokoncit, at si kdo chce co chce rika...:-)

      Vymazat
    3. Bere někdo to Majkovy výmluvy? Předpokládám, že nikoliv. :)

      Vymazat
    4. Ja sem Michale jinak dobrej material na hecovani, ale v tomto pripade mam proste blok a ne a ne a nejde to...smula...:-)

      Vymazat
    5. Jen doplním, že Ironjozef taky šel čistý maraton až po několikátém IM. :)

      Vymazat
    6. Majk: Dnes jsem kromě závodních kol projel i ponožky z Předboje a růžová mi nesluší. Je to na tobě. :D

      Vymazat
    7. Me je zkouset ani nenapadlo...:P Jinak u me zadna specialni priprava, jen piju magnesii a bastim spagety...

      Vymazat
  7. ...vole, mam z toho akorat tak spaleny ramena a lopatky;) depo? takovejch kramu... zouvat, nazouvat, zavazovat, utahovat, helma, brejle, cislo - dozadu/dopredu. Ale pekny, uzil jsem si to. Dik, Martin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je hlavni ze sis to uzil, takze dalsi meta je jasna? http://www.ironman.cz/index.php/cz/propozice

      Vymazat
  8. Sem si říkal, co to nebude za poutáček ten Předboj a tam to lítalo jak prase. Kdo neměl kosačku, vypadal jak chudej příbuznej. :)) Tak doufejme, že tě to nezlomilo a za týden Morava místo peřin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No zrovna rikal Honza jak se to vybaveni za posledni roky hodne zvedlo...Holt nakupovani je trochu snadnejsi nez to trenovani...:)

      Vymazat
    2. Tak tak. Naštěstí mě teď nejde ani jedno. :)

      Vymazat
  9. To mi povídej. Ještě, že jsem měl aspoň návleky a řemínek od Garmina, jinak bych byl se svým zimáčkem s blatníky úplně out. :)

    OdpovědětVymazat