18. 7. 2010

Novoknínský triatlon 2010 (0,4/16/3,5)

Propozice závodu: http://www.vlaska.cz/index.php?clanek=51
Výsledky: http://www.sportsoft.cz/cs/zavod.aspx?id=381
Fotky: http://www.r55.cz/galerie/nkt2010/

Tento závod všichni chválili, tak jsem ho letos nakonec taky zkusil. Jedná se o krátký triatlon, s 2ma depy, ale organizace je zvládnutá natolik, že s tím není žádný problém. Kyvadlové autobusy a nákladní auta zajistí dopravu sem i tam jak pro závodníky, jejich kola a výbavu i doprovod. Na závod jsem jel spolu s Petrem Jiskrou a tam jsme se potkali ještě s Radkem Procházkou a Sávou Novotnou z mytreneeku. Počasí vypadalo podle předpovědí děsivě (bouřky), ale realita byla uplně jiná. Nakonec se na závod samotný jen trochu zatáhlo, což bylo super. Voda byla teploučká jako kafíčko.

(c) www.r55.cz (fotografové Petr a Zdenek)


Plavání začíná v Županovicích, jsou jen 2 bóje, které se plavou na pravou ruku a cestou zpět se ta prvni plave na levou ruku. Měl jsem trochu strach že to bude mlátička, jak se budou potkávat lidi co mají 2. bojku už za sebou a lidi co k ní teprv plavou, ale nakonec to vypadalo OK. Na start sem se postavil zhruba doprostřed, s Petrem a Radkem. Pak to odstartovali, všichni vyběhli do vody a začla pěkná mela. První bojka byla hodně blízko tak jsem jí vzal hodně zleva a stejně tak na druhou bojku sem se držel dost bokem. Ale nebyl sem sám a přede mnou bylo hrozně "prsařů" často roztáhlých po celé šířce pole, tak sem musel ještě víc doleva. Bylo to celkem namáhavý, měl sem se na startu natlačit trochu víc dopředu. Cestou zpět za druhou bojkou se to mírně zlepšilo, tak se mi podařilo dostat celkem dopředu. Přijde mi že ve vodě začínám pomalu získávat větší jistotu což je super, teď už jen zamakat na lepším výkonu...:-) Z vody lezu odhadem v první čtvrtině, čas 8:17. Podle výsledků je to 39. místo z 215. což docela koukám, to je hodně pěkný, vzhledem k tomu, že je plavko moje nejslabší disciplína...

(c) www.r55.cz (fotografové Petr a Zdenek)


Depo bylo celkem rychlý, neměl sem vabronožky, tak moc nebylo kde to zadrcnout, jen ty moje pitomý zavazovací tretry, ale už snad brzy je nahradim. Vybíhám z depa a hurá na kolo. Začíná docela ostrym stoupáčkem. Snažim se do toho dost dupat. Měl sem v plánu kolo na začátku lehce přepálit a pak se zkusit chytnout nějaký rychlejší skupinky. Takže ze začátku tepy pěkně vysoko, dost to lítá přes 170, což bych pak měl trochu zkrotit, ale teď to neřeším. Po asi 5 kilometrech mě vezme první člověk, zjišťuju že to je Radek tak ho zahákuju ale jede pro me hodně nadoraz, takže když začne předjíždět skupinku asi 5 lidí zahalekám na něj něco jako že ať mu to frčí, že já zustanu s těnmahle a nechám ho jet. Jenže ouha, skupinka se chytne Radka. Otočím se, za náma jsou lidi moc daleko, no nic, nezbývá než se držet, tak dupu dál. Tepy se usadily kolem 165, to by mělo projít. Vjedeme do lesa, a v prvnim většim stoupání se Radek trhá a skupince ujede. No jo to se dalo u člověka kterej je schopnej vyhrávat závody UACu asi čekat...:) Stále se mi ale daří ho na rovinkách držet na dohled. Lesni cesty sou celkem v dobrym stavu, takže to tam všichni dost valí. Ja tam ale bohužel taky dost kamení a jak je sucho, zvedá se dost prachu a je hůř vidět. Když se z jedný zatáčky se vyřítím stylem za který by se nejeden plochodrážník nemusel stydět, mrknu na zadní kolo proč jako že se rozhodlo tak plavat a vidim že sem asi píchnul. Což znamená konečná, pokud jde o nějaké lepši umístění na takhle krátkym závodě. Po pár metrech už naráží ráfek, tak zastavuju v zatáčce kde stojí dva pořadatelé a soucitně na mě hledí. Duši mám, tak sundám zadní kolo a začnu ji rozbalovat. Jenže pumpičku nemám, tak se snažim halekat po lidech co lítaj okolo jestli by ji někdo neobětoval, ale úspěch se nedostavuje. Mezitím mě několikrát kousnou hovada (myslím ten hmyz), který se tu jenom rojej. Stará duše sundaná, nová připravená v ráfku, přemejšlim co dál, nerad bych to šel pěšky... Pořadatelé mi ale naštěstí po chvíli přivolají nějakého nezávodícího cyklistu, který mi pumpičku pujčí. Ještě chvíli se s tím mořím, projíždějící Sáva na mě soucitně pohlédne. Kdo nenandaval duši uprostřed roje hovad asi nikdy nepochopí, ale pak už je kolo nandaný, jakž takž nafouklý, tak nasedám, děkuji zachránci cyklistovi a pořadatelům a frčim dál. Ztráta odhaduju asi 7-8 min, zapoměl sem zas pak zapnout stopky. Závodící mezi kterýma jsem se octl jsou výkonnostně jinde, takže předjíždím a zase předjíždím. Vyjedeme z lesa, zpátky na silnici, a už je tu sjezd dolu k Novému Knínu. Šlapu si to dolu jako blázen, když už to nejde nalepím bradu na řidítka a řítím se dolu. Tacháč místy ukazuje přes 70, ty jo nechtěl bych to tu někde položit. Ale už jsem dole, pak už jen kratičké závěrečné stoupáník běžeckému depu. Kolo mám na místě 118./215., čas 46:34.

Depo zase celkem OK, nemám ho změřený, protože zjišťuju že stopky stojí. Zapoměl sem je nastartovat po výměně duše, ach jo. Běh je zajímavej, běží se nejdřív miniuličkama, samá zatáčka, hezký je to. Běžim si tempo okolo 4:30-4:40km/min, jde to dobře, nohy nebolí. Pak přiběhneme k úseku, se kterym si nějakej šprýmař pohrál a změnil trať přes takový pěší mostek někam do lesa, kde se značení ztratilo. Já to zvládnul otočit ještě na půli mostku, ale zahlíd sem Sávu jak to chudák otáčí až někde v lese ještě o 100m dál. No nic, to se povedlo, další tak minutka v háji. Běží se dál po poli, pak chvili po silnici z kopce, kde natahuju krok a předbíhám pár lidí. Musím si ale upravit čip na noze, je pod ponožkou a už hodně řeže do achylovky, takže mě zas předběhnou zpátky..:-) Pak přijde vyhlášená pasáž, výběh po části motokrosové trati. Většina tu jde pěšky, ale zatnu zuby a hezky to vyklušu, což mě zase posune o pár pěkných míst dopředu. Už jsme nahoře, super, občerstvovačka přijde vhod, půlku vody kopnu do sebe, zbytek na hlavu a už je tu seběh zpátky do Knína. Zase natahuju krok a získávám pár pozic a pak už jen poslední prudkej kopeček nahoru, kde je vidět cílová brána. Cca 50 metrů před sebou sem měl skupinku asi 4 lidí, tak sem se do toho opřel, kupovivu to šlo úplně bez problémů, ajaj, asi sem se zas na běhu trochu flákal. Bohužel pro ně to do poslední chvíle nepostřehli a až když jsem na jejich úrovni kousek před cílem, zkoušejí ještě přidat, ale jsem hodně rozběhnutej, tak cílem proběhnu před nimi v čase 1:11:38, což mě řadí na 54/91 místo v kat. a na 84./215. místo celkem. Běh byl na 54./215. místě, čas 16:46.


(c) www.r55.cz (fotografové Petr a Zdenek)


Škoda té ztracené minutky na běhu a asi 7-8 min. na kole, jinak bych se pohyboval někde blízko Radka okolo 20. místa v kat., což by se mi moc líbilo. Ale to sou takový ty pozávodní kdyby chyby, nedá se nic dělat, příště to snad vyjde.

V cíli ještě zafandím Sávě, běží kousek za mnou, pak si dám meloun a čekám na Petra, který bohužel teprv přijíždí z kola, volal sanitku nějakými klukovi co se rozsekal v lese. Něco jako já na letošním Tvrďákovi. Na konci si dáme ještě s Radkem klobásku, rozebereme závod, počkáme na výsledky a pak frčíme dom.

Moc se mi tu líbilo, organizace na 1, nebylo co vytknout, až na tu pošolíchanou běžeckou trať, ale nějakej blb jim to udělal asi těsně před závodem. Defektu škoda, ale doufám že už to pro tuto sezonu je se smůlou vše a Doksyman už bude bez problémů.

3 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám taky moc pěkný závod. Ty nevozíš pumpičku? :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ale vetsinou prave jo, jenze sem ji ten den rano nemohl najit. Mam uplne novy plaste, tak sem to risknul...:-)

    OdpovědětVymazat