10. 8. 2010

Doksyman je za dveřmi...

Trochu jsem poslední dobou flákal týdenní tréninkové logy. Času bylo pomálu, a když to šlo, raději jsem šel makat, než sedět u kompu a bušit do blogu. Takže jen velmi stručně poslední 3 týdny. Detaily kdyžtak na mytreneeku.

Týden 19-25.7.2010 (9:17hod.)
Zkraje ještě tempový věci, hlavně v úterý kdy jsem si dost máknul a po 60km na kole v tempu si střihnul ještě lekci vesel taky dost v tempu. Zbytek týdne už jen plavko (celkem 3x, což je fajn) a kompenzační vyjetí na trenažéru a v sobotu pak ještě volný výklus večer.
Celkem běh: 
14,42km, za 1:24:00, s průměrnými tepy 142.
Celkem kolo: 
118,07km, za 4:08:00, s průměrnými tepy 132.
Celkem plavání: 
7,6km, za 2:40:00.
Celkem vesla:
10,5km, za 1:05:00


Týden 26.7.-1.8.2010 (13:03hod)
Měli jsme dovolenou ale nakonec nikam nejeli. Teo blbě snáší vedra, tak jsme se rozhodli že si budem místo pobytu v Jeseníkách užívat v Praze. Nakonec ani vedra nedorazily...:) V tomto týdnu se celkem dařilo trénovat, důraz byl zase hlavně na kolo a plavání, večer sem se taky dokázal párkrát vyklusat s pejsinou. Jen těch odpočinkových dnů bylo celkem dost (3 :) ).
Celkem běh: 
18,6km, za 1:53:00, s průměrnými tepy 140.
Celkem kolo: 
201,6km, za 7:06:00, s průměrnými tepy 132.
Celkem plavání: 
5,4km, za 2:03:00.
Celkem vesla:
nic, dovolená

Týden 2.8.-8.8.2010 (12:40hod)
Pohodový týden zakončený v sobotu extrémním MTB zážitkem. Důraz zase na plavání, poslední možnost něco "dohnat". Podařilo se jednou i vyběhnout na delší trať, no žádný zázrak to nebyl, ale katastrofa taky ne. Běh sem holt teď trochu vypouštěl, tak uvidíme.
Celkem běh: 
17,57km, za 1:41:00, s průměrnými tepy 137.
Celkem kolo: 
130km, za 7:17:00.
Celkem plavání: 
7,5km, za 2:37:00
Celkem vesla:
11,8km, za 1:03, na pr. tepech 133.

Tak tímto končí moje příprava na hlavní "lahůdku" mojí první závodní sezony - Doksyman 1/2 ironman. Dnes jsem dal ještě jedno testovací plavání, zkusil jsem 2km souvisle pohodovějšim tempem, za 39min a nějaký drobný, tak možná by tam mohl spadnout čas pod 40, uvidíme. Neoprén jsem letos nepořídil, takže plavání bude bez gumy. Voda na Mácháči měla včera 20 stupňů, což už se asi moc nezmění a to by mělo projít. V týdnu mě ještě čekají jeden nebo dva kratší běhy a taky jedna nebo dvě lehké vyjížďky na kole. Pak už děj se vůle Boží.

Na kole jsem udělal drobné úpravy. Namontoval novou hrazdu Profile design T2 + z Triexpertu a protože to sedlovka umožňovala, ještě jsem jí otočil na druhou stranu. Vypadá to sice otřesně, ale účel to snad splní. Ještě budu právě muset vyzkoušet na projížďce poštelovat sedlo, teď je nadoraz ve předu a já moc netuším jestli to bude OK. Kdyžtak mi to zkritizujte. Tímto vlastně taky představuju svoje kolečko Specialized S-Works Tarmac SL, z roku 2008, jedná se o edici pro team Quick Step. Pořídil jsem na jaře přes cyklobazar.


Jo a kdyby to někoho zajímalo, na tomdle trénuju když je ošklivě nebo když se nedostanu za světla ven na kolo:

Běh plánuju odběhnout v botkách Mizuno Wave Ride 13. Mám triatlonovou kombinézu od Orcy, takže na kolo jen přehodím přes to cyklistický dres a v něm budou nějaký dobroty. Když už jsme u tý výživy, mám z toho hlavu jak balón. Zkušenosti s dlouhym triatlonem žádný, tak beru s sebou všechno co mám a ještě se rozhodnu. Všechno co mám jsou gely Endurosnack, a Carbosnack, nějaké proteinové tyčky od Nutrendu, tyčky Powerbike, Magneslife, tabletky anticramp a ionťák od isostaru, který mám vyzkoušený. Docela dost lidí radí rohlíky se sýrem a šunkou, ale trochu se toho bojim. Ještě jsem rohlík na kole spořádat nezkoušel. Pokud jde o pití, na kolo dám 2 lahve, když tam nejsou takové kopce snad to nebude vadit a pak budu mít jednu v depu. To znamená že kromě běhu si vystačím.

Tak jo, to je asi teď opravdu vše, vyrážím s rodinkou už zítra a ještě si tam pár dnů budeme vegetit po lesích. Držte palce a já budu držet palce těm z vás kdo to taky pojedou. Doufám že tam poznám nějakou známou tvář.

3 komentáře:

  1. jak se osvědčila ta otočená sedlovka? Také jsem nad tím přemýšlel, ale odvahu jsem nenašel. Nakonec jsem to radši odjel normálně, jak jsem byl zvyklý.

    OdpovědětVymazat
  2. Hele me to vyhovovalo, v hrazde jsem se citil fakt pohodlne a ani zada moc nebolely. Jen jsem ale po kratkym testu v patek posunul oproti obrazkum sedlo trosku dopredu.

    OdpovědětVymazat
  3. Jj jak říká Majk. Já sem s ní také neměl problém a nakonec sem byl docela překvapenej jak je to s ní dobře :) Pokračuj Majku dál v blogu

    OdpovědětVymazat