7. 11. 2011

Sild Kros 2011 - pěkný podzimní krosík

Od Stromovky furt trochu bojuju s nějakými potvorami co se mi snaží uhnízdit v krku, tak jsem do poslední chvíle zvažoval jestli se na Sild Krosu ukážu. Ale to počasí v neděli bylo prostě ukázkové, tak nešlo jinak, než potvory pořádně provětrat. Navíc tak nějak napůl tuším, že když tréninku nechám a prohlásim se za nemocného, zas skončím dlouhodobě v antibiotikovém kolotoči, a to já váážně nechci...:-)

Trenér mi na sobotu v rámci rozklusu před závodem naordinoval 5min rychlostně vytrvalostní interval, který jsem dal v tempu 3:31/km. Na jednu stranu mě to potěšilo, protože je to na mě poměrně rychlovka, na druhou jsem to pak ještě asi hodinku vychrchlával a zrovna nejlíp se necejtil. Ale nu což, co Tě nezabije, to Tě posílí ne? Jo ještě jsem se zapoměl pochlubit, že od minulého týdne trénuju tempa na oválu, jako opravdoví běžci. Vyřídil jsem si na zimu půlroční permanentku na stadion na Kotlářce a musím přiznat že mě to tam docela baví. Jednak se na tartanu (nebo co to je) běhá moc hezky a druhak je tam taková správná atmosféra která mě nutí to neflákat.

Zpátky k závodu, vezmu to stručně, ať se moc nenudíte. Počasí ukázkové, lehce přes 10 stupňů, mlha se rozpustila už ráno cestou do Kunratickýho lesa a bylo krásně modro. V kombinaci s barevným podzimním lesem to byla vážně pastva pro oči. Kdo nezná Sild Kros jde o dvoukolovou, necelých 10km dlouhou trať, vedenou středně těžkým terénem, s celkovým převýšením kolem 180m. Je tam poměrně dost zatáček a taky kořenů, pár seběhů a výběhů je docela prudších, ale žádná Velká Kunratická.

Původně jsem měl plán zkusit to stlačit pod 42 minut, a jít na krev, ale vzhledem k okolnostem jsem plán zmírnil a chtěl jsem aspoň trochu vylepšit svůj čas z roku 2009, kdy jsem to zaběhnul za 44:53. Bylo mi jasný že to líp dát musim, ale o kolik, jsem se chtěl nechat překvapit.

Začal jsem rozvážně, lehce nad 4:00/km (začíná se mírným seběhem). Lidí bylo docela dost, a když se sbíhalo dolů přes kořeny, spousta lidí šla opatrně a místy jsem musel dost zpomalovat. Pak už se to ale protáhlo a já začal pomalu předbíhat. Po čase jsem si našel jednoho borce v modrém tričku který běžel zhruba stejně a pověsil se za něj. První kolo jsem probíhal s časem 21:06. Cítil jsem se docela dobře, ale jít nadoraz se mi fakt nechtělo, tak jsem si řekl že to prostě nechám běžet jak to pujde a nebudu hlavu ani tělo víc stresovat.

V druhém kole jsem už v kopečcích docela popadal dech, tepy se většinou držely nad 170, tzn. nad mým posledně změřeným ANP (168), takže mi tu aspoň nikdo nemůže vykládat že jsem to flákal...:-) Přichází poslední stoupání k cíli a můj modrý tahoun za to začíbá brát, trochu přidám taky ale pomalu se mi vzdaluje. Předběhnu ještě dva spolubojovíky, z nichž jeden si to očividně nechce nechat líbit, a zase se mě snaží předběhnout zpátky. V takovej nádhernej den mu přece nemůžu kazit radost (ale zas tak uplně zadarmo mu to taky nedávám), takže dobíhá asi 3 metry přede mnou. Na stopkách mám čas 42:22, takže druhý kolo bylo za 21:16. Pomalejší, ale nijak drasticky. Tepy na konci vyšplhaly až k nějakým 177 tepům. Vzhledem k tomu že mám maximálku celkem nízko (kolem 185) tak sem se nakonec přecejen asi trochu hecnul...:-))

Se svým výkonem spokojenost, pořadí slušné (41/96), starý čas zlepšen o 2,5 minuty, byl to fakt zážitkovej závod, čaj v cíli parádní :), takže napřesrok se zas pokusím ukázat.

S plánem na zimu se to má tak, že budu dál poměrně intenzivně pracovat na běhu, a budu se snažit pravidelně ukazovat na 10km bězích VŠ ligy v Bráníku. Budou to takové kontrolní závody abych viděl jak je na tom moje rychlost. Termínově to vychází na 26.11., 7.1., 28.1., 25.2., 31.3. a od března začnu zapojovat trochu intenzivněji kolo. Pokud vše vyjde, měl bych se na přelomu února a března podívat s kolem na Mallorku, kde bych se chtěl cyklisticky nastartovat.

Plány jsou hezké, uvidíme jak to pujde...:-))



Propozice: http://www.behy.cz/zavod/6433-sild-kros
Výsledky: http://behycz.s3.amazonaws.com/media/files/vysledky/sild_kros_2011.xls?1320612657
Záznam TF: http://www.movescount.com/moves/move3249749

26 komentářů:

  1. Čeeče pěkný, kdybychom tu neměli návštěvu, tak bych si to i dal, chodecky samozřejmě. :))
    S tou Mallorkou, to se tam chceš fakt jen s tím kolem dívat, není to škoda pak sebou kolo tahat? Jo už to vidím nastartovat, takže budeš nasedat a sesedat... :))

    OdpovědětVymazat
  2. Majk: Tak jestli tam byly kopce, je to pěkný čas. Jen tak dál.

    Jak to jde s váhou? Kdybys potřeboval recept na zhubnutí, tak doporučuju pobyt v lázních, kde jsou miniporce pro důchodce. Ale nesmíš se pak dojídat lázeňskými oplatkami jako někdo. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Jooo, lázeňský oplatky jsou proklatě dobrý a ještě když jsou teplý. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Sewy: No plan je se na Mallorku divat ze sedla prave. Pod pojmem nastartovat bych videl aspon tisicovku v kilometrech...;-) Hele tak se ukaz na nejakym tom behu VS ligy, je to placka uplna, sance na osobacek jak vysita...:-)))

    Advid: Hubnuti je super, v zari jsem zacinal na 80kg s planem do vanoc to stlacit aspon pod 77 a nyni po dvou mesicich mam 81,5 takze parada.

    OdpovědětVymazat
  5. Ukázat bych se mohl, pak ale nevím v čem by tkvěl ten osobáček. Kdybych běžel tak leda tak osobáček na druhou stranu. No ale je fakt, že stavů se u mě změnilo hodně, od manželského až po otcovský, je tedy na čase nastavit nové počáteční hodnoty. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Majk: Já za těch 14 dní nabral 3 kila a do prvního sněhu to musím sundat, jinak na běžkách nic nevyjedu. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Michale chvalim Te za sportovni vykony a Tve komentare, ci popisy jednotlivych akci se mi take libi. Na krk si zkus obcas udelat silny zazvorovy odvar (caj).

    OdpovědětVymazat
  10. Michale, nejak se mi tam pripletl ananonymni profil. Tata

    OdpovědětVymazat
  11. Sewy: No tak osobacek po prvnim porodu nee? :)
    Advid: Ty jo Davide, ja s laznemi nevim, to by mi asi doma neproslo, nebo proslo ale pak bych nemohl na Mallorku a to ja radsi pojedu busit na Mallorku, nez se flakat do lazni...:-))
    Sam: Ahoj, tak si sem taky zabrowsil, zazvorovy odvar jsem zkousel a je pravda ze to byla docela dobra palba. Zkusim znovu.

    OdpovědětVymazat
  12. Majku, gratuluji k výkonu! Paráda! A podle popisu to nebyla ani pocitově podlaha, tak to se počítá! :)
    A můžu se jen optat, proč řešíte tu váhu? :)))
    Vždyť tím jak budete bušit přes zimu to dáte dolů všechno do ledna, no ne? :) A to nerejpu, jen mě to zajímá :)

    OdpovědětVymazat
  13. No my starsi panove uz nemame tak rychlej metabolismus prave...;-) Ale ne, mam proste sklony si dopravat jidla, trochu jako jecminek, tak to chce trochu hlidat. Takhle sem treba ja "zhubnutej" na vrcholu sezony po serioznim buseni: http://i175.photobucket.com/albums/w129/majkp/blog/DM2011_K1.jpg

    OdpovědětVymazat
  14. Ale Majku, zalehnutej v hrazdě vypadá "zhubnutej" stejně i kostlivec Raelert :) Ale s tím jídlem to chápu, taky jídlo miluju :)))

    OdpovědětVymazat
  15. Takový krásný a elegantní pupíček. :))

    OdpovědětVymazat
  16. Secan: No jo, přes zimu se bude budou bušit objemy, ale taky budou Vánoce, svátky, sladký a tak dále a cop si budeme povídat, i jen udržet váhu bude boj. A radši se budu snažit nežrat teď a pak shazovat na sezónu 2 kila, než pak shazovat 5 kilo. :-)

    Navíc jde i o mé ego, kdy i malý náběh na buchtičky je lepší, než hluboký pupík. :-D

    Jinak pro upřesnění - váhu řeším orientačně, důležitější je procento tuku.

    OdpovědětVymazat
  17. Není někde nějaké foto ze závodu? :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Sakra Majku, ty začínáš nějak rychle běhat :-).

    Advid je jak za groš kudla a bude tu nějaké kilo řešit to mě pobavilo :-))). A o jídle ani nemluvte já přibírám, jen když se o něm bavím. Ale pokud bude na jaře trénink stejně výživný jako letos, půjdou kila lehce dolů, to nebyl čas se ani najíst :-)))).
    P.S. 10 dní dovolené v Chorvatsku s vlastní bečkou piv aa řezníkem a vypadal jsem takto :-)) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.264028216956221.85854.100000471349751&type=3#!/photo.php?fbid=264028880289488&set=a.264028216956221.85854.100000471349751&type=3&theater

    OdpovědětVymazat
  19. To víš Aldo máš jet na dovču s horákem do Alp a nebude tě strašit váha. Jinak pěkná přehlídka tlouštíků :) Makejte pánové...

    OdpovědětVymazat
  20. Kdyz tu mame prehlidku tloustiku, pridam jednoho hubenoura :-) http://www.marathon-photos.com/scripts/photo.py?event=Sports/GKDE/2011/Frankfurt%20Marathon&photo=FMKZ0406&match=6750 Na 183cm asi 66kilo zivy vahy, pak to beha docela samo ;-)

    OdpovědětVymazat
  21. Hubenouri nam tu schazeli... Ale Michale, ty taky patris spis do kategorie me, Aldy, no a asi i Sewyho, (nez Advida/Zombice/Jirky Vecerky) troufam si tvrdit...;-)

    OdpovědětVymazat
  22. No vídíš, a já Šewyho vždycky řadil do kategorie hubeňourů, ale poslední dobou asi už ne. :)

    Ale to neva, dnes napíšu článek, který nám všem (kromě zombice :)) udělá radost.

    OdpovědětVymazat
  23. Já bych jel, ale manželka a děti chtěli k moři a kolo se už do auta nevlezlo a stejně jsem už měl vrchol sezóny úspěšně za sebou a zase jsem si super odpočinul :-). A ted´ už to jde zase dolů :-).
    Zombice ty tvoje fotky to je, ale naprostá provokace :-).
    Advid : také bych šewyho zařadil do kategorie hubeňourů, i když dlouho jsme ho nikde neviděli a ted už je v kategorii otců tak nevím :-).

    OdpovědětVymazat
  24. Alda: To vis Aldo, kazdej ma jiny priority, nekomu se do auta vejde becka a reznik, jinymu zas kolo...:-D

    OdpovědětVymazat
  25. Vono to furt vypadá jako že jsem hubeňourek, ale kolem pasu už se to rýsuje, teda nerýsujou se buchtičky jako Advidovi, ale rýsujou se terénní galdy. :)) Tak ona se ta skoro devadesátka musí někde vyvalit, ty vado a to jsem měl před třemi lety proklatě rychlých 75 kilo. Zombice asi tě budem muset pozvat k nám na návštěvu a trochu tě vykrmit. :))

    OdpovědětVymazat