24. 5. 2012

PRD s osobákem, vzpurná koza, a další...

PRD

Předminulý víkend jsem místo sobotního kola zařadil běžeckou desítku s libozvučným názvem PRD (pražská relativní desítka) a jak je mým zvykem, zapoměl sem napsat report. Akcička je to pěkná, v pražském parku Hvězda, běží se čtyři okruhy a v každém z nich máte možnost do sebe na občerstvovačce kopnout pivo, za což se vám z výsledného času odečtou 3 minuty. Po doběhu si vás zváží a hmotnost přepočtou na ideální váhu běžce, což je prý 70 kilo. Lidi s váhou kolem 90, co desítku zvládnou za 45min, a lehce do sebe šoupnou 4 piva, hravě trumfnou i nejrychlejší etiopany...:)

Já jsem nic nechtěl riskovat tak jsem se občerstvovačce obloukem vyhýbal. Vědom si svých přehnaných očekávání z podzimu, běžel jsem od začátku tempem kolem 4:05/km a bez zásadnějších obtíží jsem ho udržel až do konce. Výsledný čas 40:52 znamenal zlepšení od prosince o 3/4 minuty, vzhledem k objemům který jsem letos naběhal a naprostý absenci kvality je mi to tak trochu záhadou. Navíc průměrný tepy 165 vypovídají o tom že nějaká rezerva tam ještě asi byla, na podzim sem běhal desítky na 170-173. Relativní čas (mě se započítala jen váha 8kg přes) bych bral, 36:40...:-))

Nic se však nemění na tom že při běhu (no ono ani jindy) nejsem nijak zvlášť fotogenickej a rozhodně nevypadám v pohodě. Poslední fotka vypadá vyloženě nepřirozeně. CO to proboha vyvádim s těma ramenama? Nejen že je držim křečovitě nahoře, ale taky je nějak divně vytáčim do stran. Ach ten muj běh...



Za fotky velké díky Ivče! 

Honza (zombice) dal s přehledem za 40 i se 4 pivníma kouskama, klobouk dolu, já bych to asi vyklopil za prvnim bukem...

log: http://connect.garmin.com/activity/177244554
vysledky: http://www.bonbon.hustej.net/doc/2012_prd.pdf


Vzpurná koza

Anabáze s Transitionem neměla pravděpodobně brát konce. V týdnu po PRDu jsem se sice zaradoval, protože  přišel balík, a po rozbalení jsem vytáhnul fungl nový rám, na němž bylo místo PRO napsáno S-WORKS, tedy rám o třídu vejš, který sedlal i Macca. Radost však neměla dlouhého trvání. Když jsme rám s Martinem osazovali, protahování lanka přesmyku jsme nechali bojácně až na konec. Asi na 35. pokus se lanko prostrčit skutečně podařilo, ale nějak divně drhlo. Po připojení přesmykač reagoval zprvu hodně líně a pak už se nehnul ani v krajních polohách páčky, a to bylo lanko utažené dobře. I po několika dotáhnutích žádný posun k lepšímu. Lanko jsme (dost ztuha) vytáhli a zpátky už ho nedostali. Další snažení raději nepopisuju, přišel bych o těch pár čtenářů co tendle blog má.

Ztratil jsem nervy, posílání balíčků do Anglie není přecejen uplně levná záležitost, tak jsem kolo sbalil a odvez do specializovaného servisu (www.sunsetbike.cz) do Slaného který provádí všechny možné opravy prasklých karbonových rámu a podobné úpravy na který si u nás jentak někdo netroufne. Když už se do rámu má vrtat, ať to provede někdo kdo ví...

Po asi týdnu sem si rám mohl vyzvednout, alternativní řešení využívá díru na SRM kabel a lanko je k přesmyku vedeno z druhé strany, viz foto níže. Přesmykač řadí úplně pohodově, neni třeba žádná velká síla a hlavně už žádné protahování lanka rámem, vše je vedeno bovdenem, takže snad konečně světlo na konci tunelu. Za pět minut dvanáct, za týden je Czechman. Výše uvedený servis můžu s klidným svědomím doporučit.




3D ultrazvuk


Moc se mi toto nechtělo absolvovat, protože z reakcí lidí kteří na tom už byli vím, že to chce poměrně dost štěstí, aby obrázky mrněte nevypadaly (v lepším případě) jako Noční můra z Elm Street. Ale tam kam chodí Gábi na kontroly toto divadýlko nestojí zas tak moc, tak jsme to zkusili. Až na jednu světlou vyjímku, kterou přikládám, bylo vidět vesměs velký kulový...:-)  Nicméně ten druhý obrázek (dámy prominou) vyvrací veškeré zbývající nejistoty...:-))

 


Tak v Pardubicích...

24 komentářů:

  1. Teda sorry, ale z toho druhého ultrazvuku mi skoro naskočila husina. Vetřelec. :D

    Dobře, že dopadlo to kolo. Jen bych si tam dal asi průhlednou samolepku proti odření laku.

    OdpovědětVymazat
  2. Se Spešlem docela maléry, koukám. Jen se divím tomu lanku. Vychází z bowdenu a před upevněním do smyku se otírá o rám, pokud dobře vidím? Nebojíš se, že ti lanko vyřízne v sedlový trubce rýhu? Zažil jsem to u spodku rámu u plastový podložky pod smykem a prořízlo to celou trubku až na hliníkovo-karbonovou mufnu.
    Nějak se mi tohle řešení nezdá. Omrkni to, mohl by být i problém s reklamací.
    Láďa

    OdpovědětVymazat
  3. Ono je to na tý první fotce trochu vidět, ona tam ochranná nálepka už právě je. Byl to můj první dotaz, taky jsem jí přehlídnul. Je to taková ta co se lepí dozadu na rám jako ochrana před spadnutím řetězu a prý je dost odolná. Navic lanko se o rám opírá jen lehce, není tam žádné zalomení. Budu to ale samozřejmě sledovat. O záruku se nebojim, koncovka bovdenu je do rámu přinýtovaná a to bych asi stejně už neukecal, nehledě na to že jsem ze "záruk" všeho druhu tak nějak už vyléčenej. Když prostě něco reklamujete a oni Vám pošlou náhradu s uplně stejnym problémem, co na to říct...

    OdpovědětVymazat
  4. Aha, tak to jo, holt tu samolepku pravidelně měnit. Mně prasklo dole pod mufnou to plastové vodítko na lanka, ani jsem to nezjistil při čištění. A pak, když jsem po sezoně dělal rozborku, našel jsem skoro prořízlou mufnu. V tom karbonu se lanko nesukovalo, jen si dělalo čím dál hlubší žlábek.
    Co ofiko-prodejce Spešlu pro ČR, nepomohl by? Takhle to vypadá, jako by ty oba rámy byly "dvojka jakost".
    Docela bych se o to zajímal. Zdar! Láďa

    OdpovědětVymazat
  5. Hele ofiko Spešl moc sdílnej nebyl, po zjištění že jsem kupoval venku. Mě se prostě líbil Transition a v Čechách už nebyl nikde v nabídce. Ani moc přesně je nezajímalo s čim konkrétně je problém, první co řekli bylo že každá započatá hodina práce bude stát pět stovek. Problémům s reklamacemi se mi teď sešlo víc. Mobil Samsung Galaxy mi reklamaci neuznali, protože sem si ho prý sám zoxidoval, na dotaz jak se mi to povedlo odpověděli, že jsem s nim asi telefonoval v dešti, a jiné další chuťovky v podobném duchu. Nejsem ten typ člověka co se s nima do krve hádá, posílá na ně soudní znalce apod. Spíš se po negativní zkušenosti daný značce v budoucnu vyhýbám. V případě spešlu jsem ale tak nějak na vážkách, poslali rám vyšší třídy, snažili se situaci řešit, a kdybych bydlel blíž věžím že i současnou situaci by šlo dořešit. Jen se to všechno moc vleklo a sezona se blížila.
    Jinak o 2. jakosti se jaksi zapoměli zmínit při prodeji rámu, pokud by ovšem někdo ze spešlu existenci více jakostí přiznal...:-) Spíš to svádím na to že se jednalo o verzi 2009, sice novou, ale jak to někde leží na skladě, tak to pracuje, kdoví čím to vnitřní ložisko k rámu lepí, jsou tam prý nějaký hliníkový trubičky, tak se to asi po nějaké době někde rozlepí, nebo nevim. Má s tím ale problém očividně spousta lidí, stačí vygůglit "transition front derailleur cable" a první co Ti vyjede je spousta stesků...

    OdpovědětVymazat
  6. OK, reklamace taky znám: telefon, Campagnolo, internetové připojení, banka - dneska už naprosto na férovku řeknou, ať člověk vypadne, že je prostě nezajímá :) Když jsem zrovna u té banky a internetu, který chodil jako v době "Křídy" řekl, že tuhle zkušenost pošlu cca 3000 zákazníkům a přátelům, normálně odpověděli, ať jdu do hajzlu :D
    Tak ať ti to teď slouží napořád. Měj se. L.

    OdpovědětVymazat
  7. Běh paráda, ne? Osobáček je fajn. Až to foukneš pod 40, tak pak začneš řešit vzhledovou stránku běhu. :))
    Čoveče začínám být na Spešli alergickej. ;) Tobě se sere blbý lanko od smyku a navíc se ty kola děsně kradou. :))
    A poslední gratulace k dalšímu zbojníkovi. Kdy to přijde na svět, v červenci?

    OdpovědětVymazat
  8. Tak Sewy, ono kdybyste tam meli jinou znacku tak to z toho sklepa stejne vyfouknou ne? :( Je to hruza, chce to vsude kamery a platit prachy do chrtanu pojistoven a pak se modlit aby nahodou nenastalo plneni...
    Zbojnik Timotej je o 2 tydny vetsi nez by mel byt, takze kdo vi jak to bude. Termin je v pulce cervence, snad uz budu oklepanej z Moraviamana...:-)

    OdpovědětVymazat
  9. No nevím, jestli by mě sebrali měšťáka od Favoritu. :))
    Celý týden si sumíruju postupy co udělat. Donutit družstvo na samozamykatelný vstupní dveře, kompletně nový dveře do sklepa, na kóji dám přivařit fabku a ještě ty kola uvnitř zamknu k sobě nějakým bytelným Abusem. Nad kamerou taky uvažuju, ale když si vezmou kuklu tak je to k prdu.
    Máš to slušně načasovaný. Jo 14 dní bude stačit na rege, hlavně si nafutruj ledničku. ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak snad uz bude koza poslusna :-) Ja sem ty moji jenom pohrozil, ze vymenim podlozky u hrazdy, preskladam podrucky a najednou sem na tu hrazdu jakztak srovnal :-)) Koukej jeste poradne maknout na tom behu a at to na Czechmanu lita ;-)
    Z.

    OdpovědětVymazat
  11. No za tyden uz toho moc nenamakam...:-)) Kam jedes zitra na kolo, pokud jedes?

    OdpovědětVymazat
  12. Já na kolo nejedu, já se jedu na kola jen dívat. :-D

    OdpovědětVymazat
  13. Ja to myslel na zombu, ale zitra budu davat tak stopade, pojed taky, silnicku si rikal ze jeste mas...:)

    OdpovědětVymazat
  14. To mám, teda aspoň doufám. Ale 150 bych rozhodně nedal, navíc jedem na víkend do Klatov, měl jsem jet Krále.

    OdpovědětVymazat
  15. Ti muzu pucit svyho horaka, ale je to hlineny Ravo a asi by ses toho stitil. Na druhou stranu to snad nikdo necorkne...:-)

    OdpovědětVymazat
  16. :))) Já budu sedět v cíli a budu vyčkávat Spešla v XL velikosti a pak toho řízka sejmu. :))

    OdpovědětVymazat
  17. Šewy: Ale znáš zákon, že on za to přece nemůže - nemohl vědět, že za 20 000 Kč je to kradený...

    OdpovědětVymazat
  18. Lita ale hezky potvora jedna, o se musi nechat. A to jsou tam 2x zpomaleni kvuli vlaku a 3x rozmlacenej usek Unhost-Pavlov kde se moc nedalo pres 30...
    http://connect.garmin.com/activity/181850929

    OdpovědětVymazat
  19. Ještě, že nejedu do Mělic. :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  20. Tak to jsem na Czechmana v klidu, bál sem se, že máš formu a na Czechmanu mě dojedeš :P
    Jinak anabáze ze spešlem zajímavá a co se týká ofiko servisu, vyfakoval bych tě taky, kdes koupil tam reklamuj ;) IM

    OdpovědětVymazat
  21. IM: No s Tebou se rozhodne sazet nehodlam, provokatere...:-))

    OdpovědětVymazat
  22. Ještě, že do Pardubic nejedu, kdo by se s tebou zase naháněl :-))).
    A proč si stěžuješ, osobáček na desítku je tak by jsi měl být spokojen ne :-). Já desítku tak rychle ještě neběžel :-)
    .

    OdpovědětVymazat
  23. Tak kdyby sis ji obcas zabehl, tak bys to dal. A to nahaneni k tomu patri, jen doufam ze letos na behu nevytuhnu tak hrozne jako loni. Mela by byt zima, takze to by mi melo hrat do karet.

    OdpovědětVymazat
  24. Letos bych tě asi nedoběhl, když vidím jaké bomby jezdíš na kole a jak ti to běhá.... Jen, aby nebyla zase moc velká zima :-((. Ale určitě budu držet palce, aby to pod 5 hodin vyšlo :-).

    OdpovědětVymazat