25. 9. 2011

Běchovice - Praha 2011 - nevimcosemnapsat

Nějak už mi nějak nebaví psát romány, navíc se to určitě nikomu moc nechce číst, takže nyní o něco stručněji. Chtěl sem na podzim dát testy na běžeckých tratích 10km/21.1km/42.2km abych pak mohl zhodnotit úspěšnost zimní přípravy, kterou zaměřím hlavně na běh. Plavání budu tak nějak udržovat a s kolem začnu nějak pořádněji až začátkem jara. Měl jsem před závodem strach ze dvou věcí, jednak jestli stihnu zregenerovat z osobáčku na půlmaratonu před týdnem, a druhak jsem měl od trenéra na den před Běchovicema trénink s dvěma 3 min. intervalama zaměřenýma na rychlostní vytrvalost a docela dost jsem je osolil. No ale vše dopadlo dobře a 2 roky starý osobák 44:46 ze Sild Krosu padl.

Před startem se nic moc zajímavýho nekonalo, nepočítám-li nákup vody v PET lahvi při přestupu na Václaváku za lidových 50,- Kč. Na start jsem se dopravil v pohodě vláčkem, odregistroval bez front, vyprázdnil s mírnou frontou, rozklusal, potkal se s Jirkou (brácha švagra) a postavil se na start. Plánem bylo zkusit udržet 4:10/km a pak přežít hrdlořezák.

(c) Martin Symon

Prásk! a jdem na to. Špice mizí v dál a já hlídám plánované tempo, takže se dle předpokladu systematicky propadám dozadu. Už na 2 km se to ale obrací, a začínám se sunout zase dopředu. Snaha odmačkávat mezičasy na celých km je odměněna tím že si stopky na 5 nebo 6 km stopnu úplně a že je po ptákách si všimnu až po dalším km. Trať, jak mě mnozí varovali, moc rovná není. Vlastně vůbec rovná není. Prostě se buď běží s kopce nebo do kopce. Ještě než pohnojím svoji časomíru tak zjistim že mám na půlce mezičas 20:48, to by bylo fajn kdybych udržel. Ale neudržel. Lépeřečeno asi bych udržel kdyby...ale to je fuk. Hrdlořezák je fakt fajnovej, nejdřív docela prudkej seběh, a pak to rovnou začne, táhlý je to jak smrt a ne a ne končit. Rychlost ide dolu místy až na 4:45/km, tepy naopak lítaj přes 175, no prostě veselo. Už mám pocit že sem někde v nebesích když se to začne vyrovnávat, a začne vykukovat cílová brána, 300m, 200m, 100m, dupu dupu, nene, dnes to pod 42 nebude. Teda no... ofiko čas je 42:10, muj real ale 42:02 (4:12/km), Běchovice maj 10031m, takže vlastně... Ale co, cíl splněn, tempo odhadnutý skoro dobře, respekt z hrdlořezáku oprávněnej, ale na druhou stranu v cíli se nedostaví takovej ten pocit, že se hlava motá, žaludek chce ven z těla a plíce se zaseknou ve fázi výdechu. Naopak jsem celkem v pohodě. Takže dřív než sem někdo napíše to co je zřejmé, nešel sem nadoraz a bál se víc než bylo potřeba. Nicméně Advide neboj, v době blízké Tě jen tak nedoběhnu...:-))


(c) Pavel Zámostný

Táákže, běžecký podzim v podání Majka zatím úspěšněj, půlmaraton - osobák, desítka - osobák, maraton? To bude taky osobák pač sem ho ještě neběžel...:-)))

Propozice:
http://www.bechovice-praha.cz/o-zavode/propozice
Výsledky:
http://www.123online.cz/behy/bechovice-praha-mcr-v-silnicnim-behu-na-10km_1/?rc=284

13 komentářů:

  1. Gratulace k výbornému času a osobáčku ;-))

    OdpovědětVymazat
  2. Jíťo dík. Neměli jste s Ondrou přijet? Nebo se pletu? Sem Vás tam vyhlížel.

    OdpovědětVymazat
  3. Že ty si schválně vybíráš ty náročnější tratě, aby pak na těch rovinatých šel osobáček jednodušeji překonat...? :))

    OdpovědětVymazat
  4. gratulace k osobaku! tez se mi dnes povedl, ale u me se o tom neda hovorit jako o vykonu! krasnej cas i tempo!

    OdpovědětVymazat
  5. Ne ne, jen piš. Jseš mocinky hezkej a příjemnej kluk. Tak páček :-) a ať ti to frčí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Sewy: No neco na tom bude. Prusvih tyhle taktiky je v tom ze jakmile jednou zabehnes na rovince uz neni navratu...:-)
    Blondyna: Diky, ale k tomu vykonu, ja to zatim taky moc nepovazuju za vykon, az to bude pod 40, budu radsi...:-)
    Anonymko (nebo anonyme?): No ja nevim, takovy lichotky si ani snad nezaslouzim...

    OdpovědětVymazat
  7. Mocinky moc výbornej výkon. *muck*.

    :-D :-D

    Ne, fakt dobrý. Na Běchovice. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Teda, ty to běhání myslíš asi vážně co :-)). Co závod to osobák :-). Jsem zvědav na maraton, jakej čas ti trenér plánuje ?

    P.S. S takovou tě budu v příští sezóně jen horko těžko sbíhat :-D.

    OdpovědětVymazat
  9. Advid: No vsak sem plus minus spokojenej, zazraky se holt nedejou a cas odpovida treninku...:-)
    Alda: No vsak me to letos pekne stvalo jak ste si me s Davidem podavali na behu. Tak snad vam obema budu v pristi sezone v zaveru triatlonu lepsim souperem.

    OdpovědětVymazat
  10. Jo Aldo a trener ma v planu 3:30, ja ale neplanuju nic. Na tempu 5:00/km zacnu, ale jak se to vyvine pak nehodlam spekulovat. Poprvy je to prece na dobehnuti ne? :-))

    OdpovědětVymazat
  11. Advide, luxusní komentář, trháme se tu smíchy až jsme málem vzbudili Tondu. :))

    OdpovědětVymazat
  12. Souhlas s tou 40 ;) Tak makej hochu :) IM

    OdpovědětVymazat
  13. Majku, mě to moc neštvalo, hlavně na Pilmanovi :-))).
    Také bych chtěl někdy zaběhnout maraton pod 3:30, třeba se mi to v Otrokovicích povede :-))))))).

    OdpovědětVymazat