6. 1. 2012

Resumé 2011

Tak začnu jako loni PFkem, všem přeju vše dobré, hodně kilometrů s vítrem i vodou ve vlasech, úsměvem na tváři, mouchami v zubech, atakdále...


Teď je taková ta doba kdy je těžce originální unudit Vás k smrti několika tabulkami a grafy, důvod je velice prostý, dělaj to tak všichni. Původně jsem to chtěl ještě trochu okořenit nějakým dalším "super" výsledkem na desítce, ale honí mě zas bacil, a tak si zítra místo lítání po Bráníku trošku víc užiju tepla pod peřinkou. Ono to sice dopadne tak že v 6 po mě začne hopsat Teo a a všemožně se mi bude snažit otevřít oči (za tiché podpory maminky), ale co, teď si tu hezkou představu ranního dospání nebudu kazit...:-)

Tak nejdřív tréninkové objemy, necháme mluvit obrázky, nic zajímavýho tam totiž, v porovnání s některými blogujícími borci, nenajdete.




Za úspěch ale pokládám mé snažení o redukci váhy, na obrázku jsem patřičně upravil rozsahy na ose Y aby to mělo pořádný grády...:-) Každopádně do nového roku si odnáším deficit v podobě 5 kil, tak snad to někde zúročím...


Stručně k sezoně... Jsem za ní rád, sice sem se na závodech poměrně dost trápil, zejména na běhu, ale získal jsem hodně zkušeností, poznal nový kamarády, otupil strach a co je hlavní, v cíli žádného ze závodů jsem sebou neseknul...:-) Do sezóny jsem chtěl jít původně s tím že se pokusím o svého prvního ironmana, ale přes zimu jsem hodně marodil tak jsem z důvodu chybějících zimních objemů laťku snížil na 3-4 půlky. Po jarním dvojtýdnu na Mallorce se mi podařilo přecejen tělo trochu nastartovat a nakonec jsem po několika přípravných závodech dal půlky 4. Na Doksymanovi padl pěkný osobák. Na podzim jsem se pak zaměřil na běžecké závody a posunul výrazně osobák na půlmaratonu a několikrát na desítce.

Závody 2011:

Takhle sepsaný v seznamu to vypadá docela úctyhodně, prostě jsem si v roce 2011 docela slušně zazávodil... :-) Ze sezóny si odnáším pár moc hezkých fotek, najdete je v příslušných reportech ze závodů. Některé jsem si vytisknul a pověsil doma nad stůl, díky čemuž sem tam obdržím obdivný komentář od některé z návštěv a permanentně jsem terčem vtipkování mojí milované ženušky, která tvrdí, že sem narcis.

Co dál? Není tajemstvím že se snažím zapracovat na běhu. Na Doksymanovi jsem byl blízko šanci zaříznout Advida, ale vytuh sem na běhu, a na Pilmanovi se totéž opakovalo s Aldamanem, ale opět nastalo potupné předběhnutí (na které jsem nemohl reagovat) v samém závěru závodu. Sice jsem rád posloužil dotyčným jako motivátor, ale to je tak všechno...:-)

V současné době mé plány na rok 2012 asi nejlépe shrnuje následující komiks...


Realita patrně dopadne úplně nějak jinak, ale plány se přece s realitou nemusejí pokaždý potkat, ne? Tragikomickou pointu asi pochopí jen pár jedinců, ale i tak mi to za to stálo...:-) Musím se omluvit jednomu umělci, který tento blog s největší pravděpodobností ani nečte, za to že jsem vybrakoval jeho výtvor, jsa sám poleno a komiksy kreslit fakt neumím. Zdálo-li by se to někomu jako drzost, zase jej stáhnu...

Každopádně plán na sezónu bude, kromě pár přípravných závodů, zejména Czechman a Moraviaman a poté je všechno ve hvězdách, neboť milostivá paní pár týdnů nějak podezřele často zvrací a od půlky léta budou nejspíš uplně jiný starosti...:-))

Tak už vás nebudu déle zdržovat na závěr jen jednu hádanku:

Co to, co to, co je to?


Tak Sewy to trefil, zde je reseni hadanky, fotka je mobilem tak nic moc, ale pro predstavu staci. Ty zippy tam sednou jak p.del na hrnec co? :-)

29 komentářů:

  1. Majku :) povedená sezóna, krásné výkony... na všech frontách, ve všecch disciplínách :))))
    A hádanku neuhádnu, ale jen tiše závidím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zase jsi mě pobavil :) Každopádně již číslo u běhu ve tvé tabulce myslím ukazuje kde je problém. Každopádně veslování vidím jako mega ztrátu času. Kdybys ten čas vrhl do běhu, tak jsi byl vloni možná úplně jinde.
    Zamysli se nad tím. IM

    OdpovědětVymazat
  3. Do Hadanky sem prihodil trochu vic voditek.

    IM: Mas samozrejme pravdu, ono problemem budou nizsi cisla ve vsech disciplinach...:-) Ale ja jsem rad i za tohle malo. Ty vesla, kdybych tech 20hod vrazil do behu, zvedlo by to objem behu pres 1500, nemyslim ze bych byl uplne nekde jinde, ale asi by to trochu pomohlo. U vesel mam vypozorovany, ze pomahaji me jako kancelarsky kryse s bolestmi zad a posiluji mezizeberni svalstvo. Taky jsou to dost podobny svalovy skupiny jako kolo a plavani. Jednu hodinu tydne tam necham, spise se pokusim prodlouzit pres zimu vikendovy behy, at naberu aspon trochu objemu...

    OdpovědětVymazat
  4. Majku jde o to, ze 20hod veslování = 10-15 jarních dlouhých běhů v délce
    1,5-2h a to bys byl sakra jinde to mi věř. Ostatně, můžeš to zkusit letos ;)
    IM

    OdpovědětVymazat
  5. Jo a odpověď na hádanku je jednoduchá, máte novou dlažbu v pokoji :D
    IM

    OdpovědětVymazat
  6. Aby ste se z těch čísel napo..... :D
    Majku velká gratulace, jestli bude novej přírustek, nemyslím toho ježíška od spešlu na fotkách, myslím to zvracení ženušky. ;) Jejda to jsem asi prozradil tu hádanku, co?. :))
    Teď konečně k těm výkonům, co jsi natrénoval to jsi zúročil a postupně budeš růst když tě nic nezastaví. Tak pokračuj a ono to půjde pomalu nahoru. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Sewy: No todle, podle cehos poznal? Brzdy? A nebo asi sem o tom mluvil uz driv ne? :)
    IM: Delsi behy zkusim, je fakt ze sem je ted nejak vypoustel, protoze se mi do nich v 9 vecer uz moc nechce...:P

    OdpovědětVymazat
  8. Přední brzda a prohnutí zadní vidle. Kačule říká, že mi ho taky na důchod koupí, že teď z mateřský si ho dovolit nemůžem. :)) Čím to je osypaný a co to je za velikost?

    OdpovědětVymazat
  9. Je to Mko, Lka uz nejsou, tak aspon se vyresilo moje dilema. Posed je ted hodne vzadu, jak si na to trochu zvyknu, pujdu s tim dopredu a budu agresivnejsi...:-) Osazeni je takovej rozumnej stred, razeni SRAM Force, packy SRAM TT 900, riditka 3T Aura Pro Carbon, pedaly Look Keo carbon, no a pak ty zippy 404 a sedlo profile design kona mam z drivejska.

    OdpovědětVymazat
  10. Ke komixu můžu říct jen jediné. Zlatý voči!

    :)

    Ale pobavilo mě to.:-)

    OdpovědětVymazat
  11. heeezké kolo..Až ho zajedeš a nějak stylově poškrábeš, koupím za zbytkovou cenu...:) Jinak moc gratuluju ke zvracení:)!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Katko ale nejdříve si kup v OBI pilku a trochu zkrať Šewymu končetiny pač Mko mu bude asi docela malý řekl bych :D

    OdpovědětVymazat
  13. Já myslel, že to chce pro sebe. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Povedená sezóna a nebýt opakované angíny, byl by jsi na tom daleko líp :-). Komiks je super :-). Třeba to bude platit na Advida,ale na mě :-).
    A sakra konkurence nespí a zbrojí na novou sezónu :-). Na tom se musí také šlapat a nebo to jede samo :-)).
    P.S. A abych tě na jaře vůbec poznal, když nám tak pořád budeš chudnout :-).

    OdpovědětVymazat
  15. Ty bezecky objemy jsou fakt bidny, chapu ze si si marodil zrovna v tu nejlepsi dobu pro beh, ale i tak si moh zkusit ty kvetnovy a rijnovy narusty protahnout, hlavne na konci roku tj. listopad a prosinec. Aby te to pak na Czechmanu nemrzelo, ono nejde jen tak z fleku mrsknout za unor 300 ;-) A beh neni jen o tech dlouhych, ale i kratsi pravidelny hodinovy behy te posunou pokud to nebudes vsechno klusat nad 5-kovym tempem.
    Z.

    OdpovědětVymazat
  16. Alda: Jak to jezdi jeste nevim, ale pri prvni vhodne prilezitosti vyzkousim, neboj...:)
    Ad objemy: Zkusim doma navrhnout ze nutne potrebuju vic trenovat, protoze mi to vsichni vytykaji, to bude masakr...:-D

    OdpovědětVymazat
  17. Jo a jen tak pro doplneni, lonskych nabehanych 1330km je u me rekord, predloni jsem nabehal 1150 a to jsem naplaval a najezdil na kole vyrazne min. Takze aspon narozdil od IM moje bezecky objemy nijak nestagnujou...:-)))

    OdpovědětVymazat
  18. Majku ale já už jsem v tridůchodu a jedu z podstaty. Letos 20.IM a 19.tri sezóna. Takže jako etalon mě nepoužívej, ty máš vše před sebou, já už se jen udržuju v takovým stavu, abych byl schopen závodit. (Mimochodem měl jsem roky kdy jsem naplaval 600k, na kole dal 11000k a uběhl 3000k a tělo si ty objemy pamatuje a tak u mě vytrvalost není tolik potřeba, jako u tebe).

    OdpovědětVymazat
  19. OK, koukam ze uz tady vzdycky budu se vsema jen souhlasit, pac jinak me tu ubijete argumentama zase, zejmena ironman a zombice...:-)

    OdpovědětVymazat
  20. Ale ja prece nikoho argumentama nebiju, ja jen konstatuju ;-)
    Z.

    OdpovědětVymazat
  21. Zombice jen konstatuje a konstatuje a za chvíli ani neví, že už tě vlastně ubil. :))

    Hele to Mko, není to malý na tebe? Kačuldě by to bylo akorát, takovej měšťák z Tranzišna, to by se sporťáci otáčeli. :D

    OdpovědětVymazat
  22. Sewy - to jsem v zivote nevidel manzelskou kontrolu i na webu :D Masakr fakt ;-) Bych vydrzel tejden dva a pak na tranzisnu fiiii pryc.
    Z

    OdpovědětVymazat
  23. No aby si toho krasavce užil Majku. Koukám na tvůj trenal na Trenneku a čím dal tím častěji vidím takový šílenosti jako 3 dny chřipka, 40ky horečky a 4 den normálně trénink. Chřipka - léčená i neléčená - trvá 14 dní + 14 dní rekon.
    Jak to děláš, že nejsi dávno mrtvej nebo nemáš zánět srdečního svalu atp? Tohle jsem nikdy neviděl. Buďto si český Meresjev, co všechno vydrží, nebo máš sakra štěstí :)
    Zdravim, Ludva

    OdpovědětVymazat
  24. Mel si me videt minulou zimu. Hele tak na druhou stranu to slysim poprve ze chripka je na mesic. Kdybych bral antibiotika tak to beru, ale klasicka chripka je na 5-7 dni. Snazim se vyhnout tezkym treninkum, kdyz se necitim OK a nebo toho proste necham kdyz cejtim ze neco neni vporadku. Dneska aby se clovek zavrel do inkubatoru pokud chce zustat celou zimu zdravej. Zejmena s detma. A srdce je OK, aspon podle ultrazvuku a zatezovyho testu na EKG...;)

    OdpovědětVymazat
  25. Chápu, že udržet se zdravej není lehký, ale 40ky horečky - to už není prča. Jak říkám, když člověk marodí 7 dní, je dalších 7 dní regenarace naprosto nezbytná. Vidět tyhle metody Vojtěchovský, tak ho vezou rovnou do krematoria.
    Když máš zdravý srdce, tak to neznamená, že jsi imunní vůči např. jeho zánětu. Otázka je, jak se tyhle výkyvy a záseky podepíšou na kondici a jak moc se "zapíšou" do lidskýho těla.
    Kdybych neviděl, co s člověk udělá nedoléčená chřipka, nepsal bych a nestrašil.
    Tak to ještě prokoumej Majku, možná poradí i jiný, ale mně se to zdá dost šílený.
    Zdar! L.

    OdpovědětVymazat
  26. Kazdopadne diky za komentar, dam vetsi pozor a ted asi jeste par dni volno. To mezi svatky byla fakt takova ta rychla dvoudenni srajdochripka, ale z ty posledni este nejsem uplne venku, pac jeste trochu pokaslavam a posmrkavam.

    OdpovědětVymazat
  27. Jasně, tak ať jsi brzo chlapík. Kola připravený a přípravy na sezonu v plným proudu. Tak ať to jde ve zdraví a hlavně ať je z toho radost a na konci i nějakej ten závodní úspěch! :)
    Zdar. L

    OdpovědětVymazat